2091641.jpg

Jouluomenat ovat saapuneet kauppaan. Kokeilulistallain on ollut jo pitkään Kirsin keittiöstä bongattu ohje, (jonka hän oli bongannut Mimmin keittiöstä) joka vaati nyt tulla huomatuksi! Tähän upposi 5 isoa jouluomenaa ja aijjaijjai että olikin hyvää! :D Ohje on kopsattu Kirsiltä, sen verran tein muutoksia että käytin toisena rahkana omenakanelirahkaa kun se vaan on niin hyvvää!

TAIKINA 1:
8 dl vehnäjauhoja
3-4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2-3 tl vaniljasokeria
250 g pullomargariinia /tai margariinia sulana <-mie käytin


TAIKINA 2: (Pohjataikina)
½ taikinasta 1
1 muna
2 dl piimää/kermaviiliä/vanilijajogurttia tms.

TÄYTE:
6-10 omenaa
2 tlk maitorahkaa
1-1½ dl sokeria (laitoin vaan 1 kun oi maustettua se toinen rahka)
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja osa mehusta

Valmista ensin täyte. Poista omenoista keskusta ja viipaloi ne. Vatkaa munien rakenne ja sekoita joukkoon muut täytteen aineet.  

Sekoita taikinan 1 kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toisen osan joukkoon muna ja piimä ja levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

Levitä päälle rahkaseos, sen päälle omenaviipaleet ja ripottele pinnalle murumainen taikina 1. (Mulla oli ensin pohja, sitten omput, sit rahka ja lopuksi muru, ja hyvin onnistui :)

Paista uunin keskiosassa 200-asteessa n. ½ tuntia.