1308583.jpg

Pakkopullan Anja oli tekaissut herkullisen näköistä suklaakakkua. Kun sain tuon sydänvuoan hankittua piti kokeilemani, miten siinä kuivakakku paistuu. Tämä ohje muistui mieleen, ja halusin testata. Hyvin onnistui! Ei mitään ongelmia! Tuli tosi hyvää ja nopeesti. Tein kakun eilen, kostutin vielä lämpimänä ja laitoin yöksi jääkaappiin maustumaan. Koristelin kakun aamulla ja laitoin vielä jääkaappiin mammoja oottamaan. Suklaan ystäville voin suositella, ja kiitos Anjalle ohjeesta!

Taikina:

200 g marg.

2 dl sokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilijasokeria

4 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim Fazer)

0.5 dl maitoa

150 g Wiener nougat-makeisia (Minä käytin 3 patukkaa Double Nougattia kun ei ollut nuita makeisia) rouhittuna

Kostutukseen Vanilijamaitoa maustettuna Helmi kermaliköörillä, koristeluun valkosuklaata ja pinkkejä sokerirakeita.

  • Vatkaa pehmyt rasva ja sokerit kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi maito ja suklaarouhe varovasti.
  • Paista uunissa 175 asteessa alatasolla kunnes on kypsää (mulla meni 50 min).
  • Kostuta kakku halutessasi mehevöittääksesi rakennetta. Koristele! Anna maustua kylmässä jokunen tunti. Kakun voi myös pakastaa.

Minä kokeilin ekaa kertaa värjätä valkosuklaata, ja hyvin se onnistuikin ja oli ihan helppoa, kun mulla oli punaista tomuväriä. Siitä tuli tuollaista marjapuuronväristä, mut se ei haittaa, ihan jees. Tein vielä ylijääneestä suklaasta orkidean ja laitoin koristeeksi. Tulis helpolla kauniita koristeita tällä tavalla!

1308590.jpg