Tämän ohjeen löysin Joulun alla Myllyn parhaiden sivuilta. Oli ihan pakko kokeilla, sen verran herkulliselta ja kuitenkin omaperäiseltä kuulostava resepti. Hillojakin kun vielä pakkasessa hieman oli... Suluissa omat muunnokset.

1170991.jpg

Pohja: (pellillinen)

300 g marg.

2.5 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja ( 4 dl vehnäjauhoja)

3 dl graham täysjyväjauhoja ( 2 dl neljänviljan täysjyvähiutaleita)

1 tl soodaa tai 2 tl leivinjauhetta (käytin leivinjauhetta)

  • Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan.
  • Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 13 minuuttia. Tee pohjan paistuessa täyte.

7-8 dl sokeroituja hilloja (laitoin 8 dl)

1.5 prk kermaviiliä (käytin kevyttä)

100 g valkosuklaata sulatettuna

2 munaa

1.5 dl sokeria

1 tl vanilijasokeria (laitoin 2 tl)

  • Kun pohja on paistunut ripottele hillat pohjalle tasaisesti. Sulata suklaa. Hämmennä täytteen muut ainekset yhteen (kermaviili, sokerit, munat) ja lopuksi suklaa. Kaada seos hillojen päälle.
  • Paista piirasta vielä uunissa noin 15 minuuttia (minä paistoin ainakin 20 min) tai kunnes täyte ottaa hieman väriä pintaan ja näyttää jähmettyneeltä.

Piirasta voi kokeilla myös muilla marjoilla, tulee varmasti ihanaa esim. mustikoista. Myllyn parhaat myös antoi vinkin tehdä piiras esim. Jouluna luumuhillolla. Varioidahan voi oman mielen mukaan. Tästä tuli toooosi hyvää, ei kyllä kaipaa seuraksi kuin kupin hyvää kahvia! Vanilijakastikkeen kanssa on jo liian hyvää ;)

1170996.jpg