957338.jpg

Ostin tässä yhtenä päivänä uuden silikonisen kakkuvuoan. Sitä oon aikonut testata heti kun on saumaa. Eilen illalla tekaisin tämän kakkusen, olikin tosi nopsatekoinen. Jonkun kerran oon kavereilla saanut maistaa Mariannekakkua, mut itse en oo koskaan tehnyt, vaikka ohje on ollutkin jo vuosia. Eilen ostin ja maistelin Ingmannin uutta Piparminttu-suklaa jätskiä, niin alkoi sit kovasti tekeen mieli tätä kakkua. Ja koska ainesosatkin löytyi niin siksi tätä nyt! Monet mieltää tämänkin joulukakuksi, minä taas talvikakuksi :D Tuossa kakku vasta uunista otettuna.

Taikina:

200 g voi/marg.

2.5 dl sokeria

3 munaa

1 dl kermaviiliä

1 tl leivinjauhetta

2 tl vanilijasokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1.5 dl mariannerouhetta (+minä laitoin karkeaa rouhetta/palaa chilisuklaata noin 40 g tai mitä siinä maya-patukassa nyt onnii...)

  • Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja mariannerouhe. Lisää sitä vuorotellen kermaviilin kanssa. Sekoita hyvin. Voitele kuivakakkuvuoka ja laita taikina siihen. Tasoita pinta ja tee 'kohotusviilto' ympäri taikinan.
  • Paista uunin ala-osassa 175 asteessa noin 50-60 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyys. Anna jäähtyä tai vetäytyä hyvin. Säilytä kylmässä, parhaimmiillaan vasta seuraavina päivinä leipomisesta.

957344.jpg

Ja koristeltuna. Käytin koristeluun valkosuklaata, mariannerouhetta ja SLY:ltäni saamiani jogurttirusinoita. NAMNAM!!:D