1308581.jpg

Mmmm mmmm mmmm. Näitä hyviksiä tehtiin eilen sen kunniaksi, että saatiin isi kotiin vähän yllättäin. Oon usein aikonut näitä tehdä, vaan ovat vaikuttaneet niin isotöisiltä, etten oo kehannut. Täytyy sanoa, että ihan niin hankalia eivät olleet, täyttäminen sujui ihan sutjakkaasti. Maku kyllä korvaa vaivannäön, ja onhan tää loppusessaan suht nopea ruoka, kun ei tarvii uunissa kovin kauaa hauduttaa. Ja maistui tenavillekin, Siiri suorastaan ihastui :)

Jauhelihakastikkeeseen tuli:

500 g jauhelihaa + mausteet (chili, paprikajauhe, valkosipulijauhe, välimeren yrtit, aromisuola ja grillimauste)

2 sipulia

3-4 valkosipulinkynttä (laitoin vaan 1 ison kun isukin maha ei kestä paljoa)

1 porkkana raastettuna

1 tuore iso tomaatti pieneksi kuutioituna

2 dl vettä

1 lihaliemikuutio

3 rkl medium tacosaucea

100 g pizzajuustoraastetta

  • Ruskista jauheliha ja pilko sipulit, heitä sekaan. Mauste jauheliha, heitä sitten sekaan porkkanaraaste, vesi ja lihaliemikuutio. Mausta tacokastikkeella ja lisää lopuksi juustoraaste ja tomaattikuutiot. Sekoita niin että juusto sulaa.
  • Täytä makaroniputket jauhelihakastikkeella. Käytä pikkulusikkaa tähän hommaan. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaa kun täytät voidellulle lasagne tms.uunivuoalle yhdeksi kerrokseksi.

Päälle:

1 prk kevyt ja paksu floraruokakermaa

1 prk tomaattimurskaa

100 g juustoraastetta

  • Sekoita kerma ja tomaattimurska ja kaada seos putkien päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle.
  • Paista 225 asteessa alatasolla 20-30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnalta kauniin väristä ja kypsää.