1701860.jpg

Tällaisia nameja tuli kokeiltua yhtenä päivänä. Mukavan rapsakoita ja sopiva makeus, ei mitenkään liian sokerisia, maistuvia kylläkin. Ohje ja osa kuvista on Suklaaherkut-kirjasta.

1701824.jpg

300 g valkosuklaata

25 g voita

3/4 dl vaaleaa muscovadosokeria(laitoin osan tummaa ja osan tavallista)

3.5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 munaa

2-3 tl vaniljasokeria (enemmän on parempi:)

100 g pekaanipähkinöitä rouhittuna

  • Rouhi 100 g suklaata, sulata loput voin kera alhaisella lämmöllä.
  • Rouhi pekaanipähkinät karkeaksi rouheeksi.
  • Sekoita leivinjauhe jauhoihin, sitten sokerit, munat, pähkinät ja suklaaseos. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita taikinaksi.

1701831.jpg

  • Alusta taikinaa jauhoilla ja leikkaa se kahtia.

1701837.jpg

  • Muokkaa taikinasta kaksi tai neljä parin sentin paksuista pötkyä. Jätä reilu leviämisvara.

1701846.jpg

  • Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min tai kunnes pötkyt ovat kohonneet, levinneet ja kullanruskeat. Jäähdytä ja leikkaa pikkuleiviksi. Jos haluat pikkuleipiin lisää rapsakkuutta alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja paista jo jäähtyneitä pikkuleipiä uunissa vielä n.8 minuuttia. Jäähdytä keksit hyvin ennen pakkaamista.