836965.jpg

Voi perkulettos kun ei oo nuo kuvat oikeen onnistunut, niin tummia!!Harmittaa :(

En oo koskaan ikinä voileipäkakkua tehnyt. Tää oli ihan ensi kerta. Ei ollutkaan nii vaikeeta kun kuvittelin. Oikeestaan ihan mukavaa :) Luulen että jatkossa harrastan näitä enempi. Koristelu ei oo hääppöistä, mut maku oli. Omasta mielestäni vaikka oma kehu haisookin, niin oli oikein maukasta. En oo liiemmälti perustanut voileipäkakuista, paitsi sisareni tekemistä kinkkuversioista. Ja kun sain hänen anopin tekemää kakkua olin aivan hurmioissani! No, siksipä piti testata osaisinko itekki tehä yhtä hyvvää! No ei ihan yhtä hyvää mut ihan oon tyytyväinen kuitennii. Ohjetta laitan vaikka huomenna, nyt pitää lähtä syömään! :D Loinpas uuden kategoriankin, niin on PAKKO tehä uuelleen ;)

Aijjoo se ohje! Tää on siis rullaversio. Mallia otin Aatun äidiltä. Eli leivinpaperille laitoin vuorotellen palan ruispaahtoa ja moniviljapaahtoa, niin että tuli shakkikuvio. Neljä aina rivillä ja neljä riviä eli 16 palaa meni yhteensä. Reunat poistin vaan leivistä ensin. Sit tein lihaliemen, noin 5 dl vettä ja lihiskuutio. Varmaan desi oli ylimääräistä. Kostutin leivät hyvin, sitten aloin täyttämään.

Täyte:

1 iso prk italiansalaattia

1 iso omena raastettuna

tuorekurkkusiivuja

tahna jossa: 300 g kinkkusuikaleita, 1 rasia kreikkalaista valkosipulituorejuustoa, puoli prk smetanaa ja pari löräystä kevytmajoneesia.

Eli ensin laitoin pohjan päälle tuon tahnan. Kevytmajoneesia laitoin siksi, että tahna ois ollut vähän juoksevampaa, ei ensin oikein meinannu levitä. No, sit sen päälle italiansalaatti, omenaraaste ja lopuksi kurkut. Ja eikun rullaamaan! Mun mielestä tuo rullaus oli aika helppoa tuon leivinpaprun kanssa. Leivät oli sen verta kosteita että ei levennyt käsiin. Sitten vaan laitoin rullan leivinpaperin sisään ja jääkaappiin yön yli maustumaan.

Koristelu:

noin. 25o g sulatejuustoa+ kevyt majoneesia sen verran että tulee sopiva tahna joka on helppo levittää.

juustoraastetta

jäävuorisalaattia

tomaattia

kurkkua

tummia rypäleitä

ananaskirsikoita

ohuen ohuita palvikinkkusiivuja

Elis notkistin ton sulatejuuston ekaksi, sitten lisäilin tuota majoneesia että sain sopivan muttei liian juoksevaa tahnaa. Sen lätkin päälle ja sivuille, siihen juustoa kylkeen ja vihannekset koristeeksi. Peti oli tehty jäävuorisalaatista, ihanan rapsakkaa!

Ja siinä se. Aion kyllä jatkossakin harrastaa noita rullavoikkareita. Se vaan, että ensin oli liian sio rulla, ei mahtunut tupperin kakkukuvun alle, joten piti sit laittaa keskeltä kahtia ja tuli sit kaks pienempää. Meijän kemuihin oli just sopivasti. Mutta jos isot juhlat niin sitten näitä pitää tehä monta. Ehkä sit tekisin sellasen perinteisen mallisen, sais monta kerrosta niin paljon isomman kaakun.