Tämä kakku on alunperin ihan vaan kirsikkakakku. Muunsin ohjetta vähän, sillä nimikin sitten muuttui. Kakun leivoin aattoaamuna, nyt kun aamukahvilla söin oli maku senkun parantunut.
250 g voi/marg
2.5 dl sokeria
1.5 dl perunajauhoja
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl kirsikoita
100 g hasselpähkinärouhetta
1 sitruunan raastettu kuori
(alkuperäinen ohje) Minä laitoin hasselpähkinän tilalle 100 g Fazerin punaista suklaata pikkupaloina ja lisäsin 1 tl vanilijasokeria. Pähkinää en laittanut, kun tyttäret ei niin välitä pähkinästä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siihen perunajauhot hyvin sekoittaen.
- Lisää munat yksitellen joukkoon. Yhdistä muut aineet ja lisää ne nopeasti sekoittaen taikinaan.
- Paista kakku 175 asteessa uunin alaosassa noin tunti tai kunnes kakku on kypsää.
- Säilyy kylmässä pitkään ja paranee maku vanhetessaan. Koristele jos haluat!
Kommentit