Tämä kakku on alunperin ihan vaan kirsikkakakku. Muunsin ohjetta vähän, sillä nimikin sitten muuttui. Kakun leivoin aattoaamuna, nyt kun aamukahvilla söin oli maku senkun parantunut.

1158724.jpg

250 g voi/marg

2.5 dl sokeria

1.5 dl perunajauhoja

4 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl kirsikoita

100 g hasselpähkinärouhetta

1 sitruunan raastettu kuori

(alkuperäinen ohje) Minä laitoin hasselpähkinän tilalle 100 g Fazerin punaista suklaata pikkupaloina ja lisäsin 1 tl vanilijasokeria. Pähkinää en laittanut, kun tyttäret ei niin välitä pähkinästä.

  • Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siihen perunajauhot hyvin sekoittaen.
  • Lisää munat yksitellen joukkoon. Yhdistä muut aineet ja lisää ne nopeasti sekoittaen taikinaan.
  • Paista kakku 175 asteessa uunin alaosassa noin tunti tai kunnes kakku on kypsää.
  • Säilyy kylmässä pitkään ja paranee maku vanhetessaan. Koristele jos haluat!

1158728.jpg