1347154.jpg

Hehee, noh ei oo välttämättä kovin esteettisen näköisii nuo mun banaanit, mutta ottakaa huomioon, etten oo ikinä ennen näitä tehnyt! Muutenkaan en oo harrastanut minkään sortin öljypaistamisia, ellei munkkeja lasketa, ja nekin yleensä tehdään äireen kanssa kimpassa. Mutta selittelyt nyt sikseen ja asiaan. Törmäsin aika vasta jossain Pirkkalehdessä tähän ohjeeseen, ja koska tykkään hulluna tästä jälkkäristä kiinalaisissa ravintoloissa, niin pitihän sitä koittaa itekin valmistaa. Valmistus ei ollut lähellekkään niin vaikeaa kuin luulin. Itseasiassa tää on ihan helppoa, ainut vaikeus on saada öljynlämpötila pysymään kohillaan ja tietää, koska se sitä on. Ja pakko sanoa, että näistä tuli järisyttävän hyviä, että eipä ois haitannut jos valmistus ois ollut vaikeaa, ei tulis heti tehtyä uudelleen.....................................;) Meidän banaanit oli kyllä tässä tooosi kypsiä, siksi aattelinkin ettei haittaa vaikka meniskin mönkään, kun ei oikeestaan mitään menetä...

Tarvitset kypsiä banaaneja ja tuoretta ananasta, vanilijajätskiä ja joko vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia. Puoli litraa öljyä paistamiseen.

Lisäksi frittitaikinaan:

1 dl vettä

1rkl öljyä

1.5 dl vehnäjauhoja

0.5 tl leivinjauhetta

2 valkuaista

  • Lisää vesi ja öljy kulhoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, ja lisää veteen hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota n. 30 min. Vatkaa sitten valkuaiset kovaksi vaahdoksi, ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Pari rkl sitruunamehua ja pari rkl vehnäjauhoja.

  • Leikkaa banaanit keskeltä kahtia ja puolikkaat vielä keskeltä kahtia. Pyöritä palat ensin sitruunamehussa, sitten vehnäjauhossa. Lopuksi frittitaikinassa.
  • Öljy on sopivaa 180 asteessa. Pudota pieni tilkka taikinaa öljyyn. Kun se on kypsynyt minuutissa on öljy sopivaa. Pudota banaanit varovasti kuumaan öljyyn, noin 4 kerrallaan. Paista n. 3 minuuttia puoleltaan, kunnes ovat kauniin kullanrusehtavia. Tee samoin ananaksille. Kun banaanit/ananakset ovat kypsiä ja nostat ne pois öljystä laita ne hetkiseksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva jää paperiin.
  • Nauti lämpiminä jäätelön ja siirapin kera. ISO NAM! :D

1347160.jpg