1693820.jpg

Tätä piirakkaa vaan on pakko saada joka kesä raparperiaikaan! Piirakka on syöty jo aikaa päivää, en vaan oo saanut tänne blogiin laitettua. Löytyy kyllä jo blogista mutta tosi huonoilla kuvilla. Ei nämäkään kuvat nyt kovin mahtavia oo kun sadepäivän illalla kuvattu, mutta ehkä saa paremman käsityksen. Aivan mielettömän ihanaa Lidlin vanilijajäden kanssa, kokeilkaapa! Tällä ohjeella siis tulee pellillinen tosi muhevaa ja paksua piirakkaa, pakkasessa vaan paranee :)

Taikina:

200 g margariinia

3 dl sokeria

4 munaa

2 dl maitoa/kermaa

4 tl kaardemummaa

4 tl leivinjauhetta

6.5 dl vehnäjauhoja

Päälle: Litra raparperipaloja

Kuorrutus:

150 g voi/marg

3 dl sokeria

4 tl vanilijasokeria

4 dl kaurahiutaleita

  • Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  • Kuori raparperit ja paloittele ne mahdollisimman pieniksi paloiksi.
  • Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne vuorotellen maidon/kerman kanssa.
  • Levitä taikina reunalliselle uunipellille ja paista n. 20 minuuttia.
  • Tee kuorrutus, sulata rasva kattilassa, lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
  • Ota piiras uunista, lisää päälle raparperit ja kuorrute. Paista vielä n. 20-25 minuuttia kunnes pinta saa vähän väriä.
  • Nauti ja tarjoile jonkin maitotuotteen esim. vanilijakastikkeen kera!

1693808.jpg