Yritin tehä minäkin tällasta hieman erinäköistä kärräriä. Tulin siihen lopputulokseen, että kiireisellä aikataululla kiireisen perheenäidin on viisainta pidättäytyä ihan tavallisessa kääretortussa. Tässä hommassa tuli sotkua ja kirosanoja yllin kyllin. Juu normaalit tortut kelpaa mulle ihan vallan mainiosti :)) Ja tuo mun versio ei kyllä oo ees mikään kaunokainen, heh! (Mutta pullea sentään :)

636555.jpg

Taikina:

5 munaa

1.5 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

1 dl pottujauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

  • Vatkaa munat ja sokru kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, paitsi kaakao. Lisää ne siivilän läpi taikinaan varovasti sekoittaen. Laita puolet taikinasta eri kulhoon, ja lisää siihen kaakao. Pursota pellille leivinpaperin päälle vaalealla taikinalla viirut vinottain, täytä välit ruskealla taikinalla. Paista 225 asteessa n.7 minuuttia.

Minä laitoin nyt täytteeksi sitä mansikkakakusta yli jäänyttä täytettä, eli siinähän oli flora vispiä, creme fraichea, fariinisokeria ja vanilijasokeria. Sitten ripotin päälle 1.5 palaa dajmrouhetta. Pikkuisen ensin kostutin vanilijamaidolla. Hyvää tuli!

636557.jpg

Kahville tehtiin leivoksia, pinnalla samaa täytettä pikkuisen, tuoreita mansikoita, dajmrakeita ja tomusokeria koristeena. Namskis. :)