1742875.jpg

Tämä ohje oli Me Naisten edellisessä numerossa. Luin lehteä siskoni luona ja bongasin  ohjeen ja päätin kokeilla heti kun siihen tulee tilaisuus. Eilen illalla sitten piiraan duunasin kun oli tulossa harvinaisia vieraita :) Sain paistaa piirasta puolet kauemmin kuin mitä ohjeessa sanottiin, koska laitoin siihen liikaa kermaa epähuomiossa. Pääasia että piiras onnistui ja on ihanan täyteläisen makuista. Tuoreet mansikat kyllä kruunaavat maun ja taittavat makeutta!

Pohja: Myllyn paras juhlamurotaikinaa paketti tai

150 g marg.

1 dl sokeria

1 tl van.sokeria

1 muna

3.5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

  • Voitele irtopohjavuoka. Taputtele taikina sen pohjalle ja reunoille. Töki haarukalla pohjaan reikiä. Aseta päälle folio jonka päälle esim. kuivia herneitä, ettei pohja pääse nousemaan. Esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa n. 5 minuuttia. Poista sen jälkeen herneet ja paista vielä toiset 5 minuuttia. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen.

Täyte:

5 keltuaista

1 rkl maissitärkkelysjauhoja

4 dl kuohukermaa

1.5 dl vaahterasiirappia

  • Sekoita maissitärkkelysjauho tilkkaan kermaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää sitten loput kermat, siirappi ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile jäähtyneenä tuoreiden marjojen kera!

1742881.jpg