Tosiaan tuli kerran Hellapoliisin sivuilla törmättyä polkkakastikkeen ohjeeseen. Sain joulupukilta polkkanamuja, ja silläpä päätin tekaista ja kokeilla namukastiketta. Oli tosi makoisaa ja hyvää.

Tarvitset vain polkkakarkkeja ja kermaa. Minä tein vispikermaan kun sitä sattui jääkaapissa olemaan. Käytin n. 2.3 dl kermaa ja 140 g karamellejä. Lisäsin tähän hieman punaista elintarvikeväriä, koska kastike oli aika vaaleenpunaista niinkuin tuosta kilpailukuvasta näkyy. Näin minusta näyttää herkummalle! :) Mutta jos haluaa vaikka rakkaalleen tehä romanttisen ystävänpäiväjädeannoksen, niin sittenhän tuo värikin sopisi kuin nenu päähän ;)

Joo ja siis unohin äsken kertoa miten valmistus tapahtuu. Eli mittaa vaan kerma ja karkit pieneen kattilaan. Keittele kunnes alkaa kiehua. Minä kyllä olin lusikalla sekoittelemassa koko ajan. Kun alkaa siis kuplia niin keittele miedolla lämmöllä, kunnes karkit ovat liuonneet. Kannattaa antaa kuplia, niin joutuummin tulee. Tässä meni aikaa suunnilleen 15-20 min. Eli aika lailla tulee yhtä joutuin kuin muukin toffee/kinuski. Muistaa vaan sekoitella uutterasti. Kastiketta tuli ihan hyvä määrä. Lapsille ja itelle tein sitten hemmotteluksi ihanat jädeannokset. Tämä kastike sopisi myös ystävänpäiväleivonnaisiin!

1223930.jpg

Koostumus kastikkeessa on kinuskimainen, sopisi myös kakuntäytteeksi!

1223933.jpg

Annoksissa on 1 vanilijajätskipallo, 1 suklaanougatjätskipallo, polkkakastiketta, murskattua mariannea ja sydänkoristeita.