1347141.jpg

Idea näihin pulliin lähti ihan reseptikirjasta, Roiniskan tietenkin. Tein kuitenkin pullista oman variaation. Taikinasta tulikin vähän isompi kuin luulin, niin tein sitten lopusta taikinasta ihan vaan voipulleroisia, ne kun ovat miehen mieleen ;) Mulla loppui sarvista täyte kesken, kun tuo taikina niin hyvin turposi.

Pullataikina:

5 dl punaista maitoa

1 pala tuorehiivaa

2 dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

2 munaa

1 tl suolaa

reilu puoli tuubia kaardemummaa ( tai 2 rkl)

200 g margariinia sulatettuna

vehnäjauhoja sopivasti (n 13- jotain dl?? ei tuu mitattua)

Täyte:

1 prk Valion vanilijarahkaa

pehmeää voita

omenamarmelaadia

  • Tee pullataikina normaaliin tapaan. Anna kohota lämpimässä paikassa, tai jos alat leipoa heti, kohota valmiit leivonnaiset hyvin.
  • Jaa taikina osiin. Kauli yhdestä osasta ympyrä, jonka jaat taikinahyrrällä kolmioiksi, samaan tapaan kuin jos tekisit juustosarvia.
  • Laita täytettä kolmion leveämpään kohtaan, ja kääri sarveksi. Voitele sarvet munalla ja ripota pinnalle reilusti raesokeria.
  • Paista 225 asteessa kullanruskeiksi. Herkuttele!

Samasta taikinasta syntyi nämä voipullat. Olivat hyviä nämäkin!                               

1347147.jpg