628281.jpg

Taas tässä koitin ottaa kuvaa nuista sulkkusista kulleroisista, kun ne on aivan makian näköiset justiinsa. Tuolta taempaa alkaa jo huomata tuota oranssia sävyä. Nämäkin vuosi vuodelta senku komistuu. Tuo paikka on niille kyllä tosi otollinen, aamu- ja ilta-aurinko vaan paistaa. Aika varjoisa siis eikä kauheen kuumakaan ees pahimpina- tai parhaimpina hellekesinä. Ukkeli laittoi kanatkin jo ihmettelemään maailmanmenoa. :9

628284.jpg

Oon arponut jo pidempään, että mitähän nämä kauniit puut olivatkaan. Nimeä en muista, mutta kun viimeksi kävin puutarhalla niin luulin löytäneeni oikean lajikkeen, eli saskatoonin- marjatuomipihlajan. Nää kun on tehneet hulvattoman paljon marjoja, varsinkin viime kesänä. Ja oon luullut että ne marjat on myrkyllisiä, vaikka muistuttavatkin mustikkaa. Arvatkaapa onko likat yrittäneet kinuta että saisivat maistaa..... Nyt sitten kuulin, että ovatkin syötäviä ja jopa hyviä marjoja. Mutta. Luulenpa että nää ei kuitenkaan oo niitä saskatooneja, vaan isotuomipihlajia. Niidenkin marjat on syötäviä, mutta ei ihan niin makeita. Jos joku huomaa eron näiden kahen lajikkeen välillä ja osaa valaista mua kumpaa nämä on niin laittakaas kommenttia. Mää luulen, että jälkimmäisiä. (Tuolla takana näkyy vähän mansikkamaata, joka saatiin rapattua ja laajennettua :)

628286.jpg

Jahans ja mitäs tässä nyt heiluu?! Pikkasen huono kuva. Täällä on ollut koko päivän järkyttävä tuuli, ja aika kylmäkin se on ollut. Nyt vielä illalla 23 aikaan oli niin tuulista etten saanut kunnon kuvaa. Mut halusin ottaa, kun Norjanangervo alkaa vihdoin availla nuppuja kukaksi.