1506406.jpg

Kakun ohje on Maku-lehdestä bongattu. Suluissa muutokset mitä tein...

Taikina:

200 g marg/voi

1.5 dl hedelmäsokeria

3 munaa

5 dl vehnäjauhoja

1 dl valkosuklaarouhetta (n.60 g) (rouhin koko Pandan valkosuklaalevyn ja laitoin jauhoja 4.5 dl)

2 tl leivinjauhetta

2 dl paksua turkkilaista jogurttia (ei löytynyt kaupasta kuin kilon pakkaus, joten ostin bulgarialaista maustamatonta ruokajogurttia, vaikutti lähes yhtä paksulta ja lisäsin 2 tl vanilijasokeria taikinaan myös)

Mustikkasydän:

1.5 dl pakastemustikoita

1 rkl pottujauhoja

1 rkl hedelmäsokeria

  • Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne yhdessä jogurtin kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä puolet taikinasta kuivakakkuvuokaan.
  • Sekoita keskenään jäiset mustikat, pottujauho ja sokeri. Tee taikinaan lusikalla tai sormella vako, mihin levität mustikat. Nostele loput taikinasta mustikoiden päälle. Tasoita pinta ja tee veitsellä paistoviilto taikinaan.
  • Paista kakkua uunin alatasolla 150 asteessa . 75 min. Minä paistoin, ja kakku jäi silti keskeltä raa'aksi. Jatkoin paistoa 175 asteessa vielä 20 min, sitten kakku oli passeli. Eli uskoisin että kakun voi paistaa 175 asteessa, niin ei tarvitse ihan koko päivää paistaa :) Kakku on ihanaa, mehevää, eikä kovinkaan kuivaa! Jogurtti mehevöittää ja hedelmäsokeri kuohkeuttaa kakun. Kakun rakenne saattaa tuntua siis raa'alta vaikkei sitä olekaan, koska kakku on kosteampaa kuin normi kuivat kakut. Suosittelen mustikan ja valkosuklaan ystäville!!

 

1506403.jpg