Huijaamatta tää on ehkä parasta rapskupiirasta mitä oon ikinä syönyt. >En oo ikinä ollut mikään raparperin suurin ystävä, mutta kun sain tätä eka kertaa, sen jälkeen tästä piirakasta on tullut jokakesäinen suosikki. Kesän ekoista rapskuista teen aina tämän, kuten myös sisareni ja äitini, ja nykyisin anoppinikin. :) Ohjeesta tulee uunipellillinen, ja on riittoisaa ja muhevaa! En tiiä mikä nyt tuli kun en saanut otetuksi kunnon kuvaa. Pitää reenata kuvaamista ja lukea opaskirjaa jos kerkiäis joskus...

625965.jpg

Taikina:

200 g margariinia

3 dl sokeria

4 munaa

2 dl maitoa/kermaa

4 tl kaardemummaa

4 tl leivinjauhetta

6.5 dl vehnäjauhoja

Päälle: Litra raparperipaloja

Kuorrutus:

150 g voi/marg

3 dl sokeria

4 tl vanilijasokeria

4 dl kaurahiutaleita

  • Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  • Kuori raparperit ja paloittele ne mahdollisimman pieniksi paloiksi.
  • Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne vuorotellen maidon/kerman kanssa.
  • Levitä taikina reunalliselle uunipellille ja paista n. 20 minuuttia.
  • Tee kuorrutus, sulata rasva kattilassa, lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
  • Ota piiras uunista, lisää päälle raparperit ja kuorrute. Paista vielä n. 20-25 minuuttia kunnes pinta saa vähän väriä.
  • Nauti ja tarjoile vanilijajätskin tai -kastikkeen kanssa. Kestää tosi hyvin myös pakastamisen.

625967.jpg