1002410.jpg

Oon tehnyt tätä ennekin, mutta mangotorttu nimikkeellä. Sitä en nyt kehannut käyttää, kun tässä ei oo yhtään mangoa :) Työkaverilla oli loppuviikosta synttärit, ja minä lupasin tehä jonkinlaisen kakkendaalin. Tähän päädyin siksi, että hän ei voi syödä kauhean makeaa eikä rasvaista, ja koska täytekakku ois mennyt vähän 'överiksi'. Kakku on siis suhteellisen raikasta, ei äklömakeaa. Hyvin maistui juhlakalulle, kuten kyllä kaikille muillekin :D Kakku on tosi kiireessä tehty, aamulla heräsin puol 7 koristeleen kun piti kasilta jo olla töissä..Hikiä pukkas!! Tähän tulee..

Pohja:

200 g keksimurua (käytin LU bastonge)

75 g voi/marg

Täyte:

1 prk Flora vispiä

1 prk maustamatonta, 15 % tuorejuustoa

4 dl rasvatonta vanilijajogurttia

2 tl vanilijasokeria

3/4 dl sokeria

5 liivatelehteä+ 1 mandariininmehu

Päälle: 1 prk päärynäpilttiä, hedelmiä ja kiille hyytelösokerista

  • Murenna keksit, sulata rasva ja yhdistä ne. Taputtele seos irtopohjavuokaan.
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  • Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää siihen notkistettu tuorejuusto ja jogurtti.
  • Kuumenna mehu kiehuvaksi, ja sulata liivatteet siihen. Anna jähtyä hetken. Lisää sitten liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
  • Kumoa täyte pohjalle ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
  • Koristele kakun pinta piltillä ja tuoreilla hedelmillä. Tee halutessasi kiille hyytelösokerista hedelmien päälle.