875855.jpg

Mieheni on kova poika mettästään. Yhtenä päivänä hän toi viisi kyyhkystä, jotka sitten nylki ja otti lihat talteen ja toi mulle, että tees näistä jotain hyvää sapuskaa. Enpä oo aiemmin kyyhkystä mitään tehnyt, mutta onneksi täältä netistä löytyi ihan kivoja vinkkejä. Tein näin:

Paistoin ensin kyyhkyt voissa ja sipulissa pannulla niin, että tuli joka puolelle kunnes paistopinta. SUolaa ja mustapippuria ripotin päälle jo tässä vaiheessa. Pirskotin päälle myös vähän häränlihapunaviinifondia ja sitten pataan liemineen päivineen. Pilkoin pataan myös porkkanaa, lanttua, selleriä ja palsternakkaa- porkkanaa ja lanttua eniten. Sitten mustapippuria päälle, hunajaa vähän ja maustepippuria. Uuni parille sadalle ja haudutin kunnes lihat ja vihannekset olivat kypsiä. (Varmaan noin 1.5 tuntia)

Sitten otin liemen padasta talteen, ja siitä tuli kastikkeen pohja. Lisäsin purkin kevyt ruokakermaa, pari ruokalusikallista kahvia ja vehnäjauhoja suurustukseen. Maun tarkistin, ja koska suolaa oli riittävästi kastike oli sitten siinä. Ja eikun syömään, keitettyjä oman maan pottuja ja mustaherukkahilloa ja omenaa kaveriksi- niin voin sanoa että herkullista tuli! 

 

875851.jpg