1120389.jpg

Näitä järisyttävän hyviksiä pipareita tai itseasiassa pikkuleipiä tekaisin eilettäin. Ohje oli Kodin Kuvalehdestä viime joululta. En ollut aiemmin kokeillut, mut oli niin helppotekoisia ja hyvänmakuisia, että näitä tulee kyllä tehtyä. Valkosuklaan määrää voisi vielä lisätä, kookos maistuu kyllä hyvin. Taikina oli kyllä aika eriskummallinen koostumukseltaan, joten omatoimisesti lisäsin siihen hieman kermaa. Satsista myös tuli isompi määrä kuin mitä ohjeessa luki. Mut laitan tähän nyt lehden version plus oman lisäyksen.

Noin 30 kpl:

3 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

0.5 tl suolaa

0.5 tl inkivääriä

50 g valkosuklaata

0.5 dl kookosjauhetta

2 munaa

+ minä lisäsin 1 tl vaniljasokeria ja noin 3/4 dl kermaa, koska taikina oli mahottoman murumaista ja epäilin, etten siitä saa pötkyöitä kasaan.

  • Sekoita sokerit, jauhot, leivinjauhe, suola ja inkivääri.
  • Raasta tai rouhi valkosuklaa karheaksi. Lisää kookoshiutaleiden ja munien kanssa taikinaan. Sekoita nopeasti. (Tässä vaiheessa laitoin myös kerman.)
  • Muotoile taikinasta n. 20 cm pitkä tanko.
  • Paista tankoa uunissa 175 asteessa n. 15-25 min riippuen uunista. Ota huomioon, että tanko litistyy ja leviää uunissa kovasti.
  • Leikkaa tanko kuumana viipaleiksi. Voit halutessasi laittaa keksit uunin jälkilämpöön vielä 10-15 min rapeutumaan. (En laittanut, riittävän rapeita näinkin minun makuun.)
  • Koristele keksit sulalla valkosuklaalla ja kookoshiutaleilla halutessasi. Anna kuivua leivinapperin päällä. Namittele!