Tämä sapuska on aika työläs laittaa, tai ainakin vaiherikas. Mutta kannattee kyllä jos haluaa vähän vaihtelua jauhisruokiin. Lapset tykkää kovasti myös, ja muunneltavuus on tän reseptin yks parhaista puolista. Täytteeksihän voi laittaa mitä kaapista löytyy, kauden vihanneksia jne...Myös kinkusta oon tehnyt, ja varmasti myös kanatäyte sopisi. Mutta tässä perusohje. Jos on isompi jengi syömässä kannattaa ohukaistaikinaa tehä tupla- tai triplamäärä, samoin kastiketta.Ite tein sitä ison annoksen kun läträsin sitä noiden lättyjen sisäänkin.

544616.jpg

Tää ohje on 4:lle, siis 4 lettua.

Ohukaistaikina:

2 munaa

5 dl maitoa

2 dl vehnäjauhoja

0.5 tl suolaa

2 rkl sokeria

  • Tee taikina ja anna turvota sen aikaa kun paistat jauhelihan.
  • Paista n 400g jauhelihaa, iso sipuli ja mausta suolalla ja mieleisilläsi mausteilla (ite laitoin chiliä, cayennepippuria, paprikajauhetta, jauhelihamaustetta ja grillimaustetta, vähän valkosipulia). Tee samalla juustokastike kun paistat jauhista.

25 g voita

2 rkl vehnäjauhoja

0.5 dl kermaa

2.5 dl maitoa

1 dl juustoraastetta

  • Sulata voi kattilassa, lisää jauho ja maito/kerma. Keitä kunnes alkaa saostua ja lisää sitten juustoraaste. Mausta kastike suolalla ja esim. valkopippurilla.
  • Paista sitten ohukaiset. Kun ne ovat valmiita laita jokaiseen lättyyn jauhelihaa ja vähän kastiketta. Itse laitoin tällä kertaa myös tuoretta tomaattia pikkupaloina.
  • Kääri rullalle ja laita vierekkäin uunivuokaan (esim lasagnevuoka). Kuorruta lopuksi kastikkeella. Paista uunissa 225 asteessa n 20 min tai kunnes juusto on ottanut väriä pintaan.
  • Anna vetäytyä hetken ennen syömistä ettet polta kieltä ;) ja tarjoile salaatin kanssa. Namnamnaminam.

544617.jpg