mikä päivä! Oli niin ihanan kesäinen päivä jopa näille leveys höm korkeusasteille pykälille juu että meni päivä vähän äkkiä. Jätin melkeen kaikki hommat mitä olin suunnitellut tekemättä, paitsi sen ah niin mukavan pyykinpesun. Pyykkikori tursusi siihen malliin vaatetta, että alkoi jo tuntua ettei kenellekään taida löytyä mitään päällepantavaa. No ei kun kone laulamaan. Se on sitte laulanutki aamusta iltaan ja vielä ois yksi koneellinen oottamassa ripustajaa.

Aamusta läksi mieheni vanhimman ja nuorimman kersan kanssa kaupunkiin. Esikoisella oli meno yheksi kerhoon, viimeistä kertaa kun hän sitten syksyllä aloittaa sen eskarin. Minä jäin keskimmäisen kans kotiin, ja lupasin käyttää pyöräajelulla. Mentiinkin me, ja kappas vaan puutarhallehan se tie vei. Matkalla jututettiin naapureita, ja perillä kateltiin mitä kivaa meidän piha vielä kaipaisi. En vaan saattanutkaan sitten niissä kasvihuoneissa olla, sen verran on nuo röörit tukossa että tuntui että sinne tikahdun. Vähän aikaa neiti leikki siinä hiekkiksellä ja sain rauhassa katsella tarhakurtturuusuja ja pimppinellaruusuja (aivan erikoisia nuo nimet kyllä noilla pensaikoilla..:). Sitten aivan yhtäkkiä hokasin että taitaa kohta olla kiire sinne kerhoon. Kotimatkalla näin kuitenkin yhtä mukavaa rouvaa ja hänen pienenpientä tyttövauvaa, ja jumiuduttiin siihen porinoille. Sitten tukka putkella vispasin kotiin, ja ei ollut autoa pihassa. Arvelin miehen sitten jo menneen tyttöä viemään, kun kellokin oli kymmentä vaille. Kännykkä oli jäänyt kotiin ja muutama kymmenen puheluakin tullut. Soitin miehelle ja vielä olivat kotimatkalla, käski tehä äkkiä eväät että hän vaan ne hakee ja menee suorilta kylille.

Hyvin olivat ehtineet vaikkakin pikkusen myöhässä. Mutta aioin viedä kukkia kerhotädeille lapsilta viimeisen kerran kunniaksi, joten päätin ite käydä tytön hakemassa. Hulluna piti kiirettä ruokkia pienimmät ja kaahata kukkakauppaan, valita kukat ja kaahata tankille joka oli IHAN kuiva!! Ja sitten äkkiä kerhoon. Jes! Ehittiin! Kerhotädit oli kukista otettuja ja mulla herkkiksellä vähän haikeaa kun mietin ettei esikoista enää tänne kuskata. Kyllähän näitä muita sitten saa kulettaa, että sikäli en tajua mitä oikein haikailin.

Kotona alkoi sitten ruoanlaitto ja sen jälkeen lähin taas pyörälenkille keskimmäisen kanssa. Kyllä varmasti on kankku huomenna kipiänä, ainakin 12 km tuli ajettua päivän aikana. Multa se on kyllä saavutus, vaikka pienenä tyttönähän sitä tuli aina ajettua 20-40 kilsaakin päivässä eikä tuntunut missään. Jospa huomennakin ois yhtä ihana päivä!

Pienimmäinen on kävellyt kovasti tukea/jalkoja vasten tänäpäivänä. Ei kyllä voi kauaa mennä kun hoksaa lähtä käveleen muutenkin. Haara-asento on vaan vielä aikas leveä. Eilen Nuba taas sai aikaseksi kauheen siivon. Herra heräsi unilta ja otin hirmusen pissavaipan pois. Käytin potalla ja pesulla, ja päätin että saa hetken tuulettaa kun oli niin punaset pal..t. Samalla laitoin evästä siinä. Käväsin keittiössä ja aloin ihmetteleen että joku aivan tajuttoman paha haju tulee jostain, kun esikoistyttö huutaa että Nuutti pissaa lattialle. Juoksi heti katsomaan ja olihan sinne tärähtänyt pissa ja vähän muutakin. Se muu oli iso ja sitä oli sitten leivottu ja tampattu ja levitetty pitkin lattiaa. Selkä, masu, jalat ja kädet aivan peessä. Ja se lemu, voi taivas. Ei muutaku poika suihkuun! Mummo kuuli pihalle huudot ja tuli katsomaan, pääsi sitten raivaamaan sonetit lattialta. ONNEKSI poika ei ollut ehtinyt maistamaan tuotoksiaan. Mutta aivan varmasti aikomus oli, niin tiukasti piti kättä nyrkissä kun siitä kakkua pesin pois. Ja ilme oli vähintäänkin vinkeä! Näin meillä. Mites teillä? :D