1246731810_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tämäkin ohje Ruokamaalimasta. Kun on näläkäsiä lapsia ja pittää tehä pikanopee ja hyvä safka (esim. päiväruoaksi tai jopa iltapalaksi niinko meillä ;) niin tässä ois yksi vaihtoehto. Sisareni epäili makkaran ja riisin yhteensopivuutta, ihan turhaan. Soppii ko nenä päähän, ainakin tässä satsissa. Voipii toki tehä jauhelihastakin, mutta se on jo het isotöisempi ;D Toki vaihtelu virkistää! Meillei oo muurikkaa (vielä) joten tein ihan vaan pannulla. Ja sovelsin tyyliin mitä kaapissa on.

1 pkt grillimakkaraa (laitoin paketin Atrian herkkulenkkiä ko se on parasta tai ainaki hyvvee 450g)

1 sipuli (mie panin punasipulia ko sattu oleen vielä, njam)

1-2 valkosipulin kynttä ( ei ollu joten ei pantu)

öljyä

1 tl kurkumaa (ei ollu, maustoin ripauksella currya, chiliä ja grillimaustetta)

2-3 lehtisellerin vartta ( no ei tätäkään ollut, laitoin pari tuoretta tomaattia pieneksi pilkottuna)

1 punainen paprika ( ja laitoin keltasta, josta oli muutama siivu syöty;)

2 dl pitkäjyväriisiä

2 rkl tomaattisosetta

6 dl lihalientä

persiljaa (no pikkuse ruohosipulii :)

  • Pieni ja ruskista makkarat, siirrä syrjään.
  • Silppua sipuli(t) ja pehmennä hetki öljyssä. Lisää vihannekset, mausteet ja riisi, kääntele miedolla lämmöllä kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää tomaattisose ja lihaliemi, sekoita.
  • Anna kiehua hiljalleen kunnes liemi on imeytynyt riisiin ja riisi kypsää, eli n. 15-20 min. Lisää nestettä tarpeen mukaan. Lisää lopuksi makkarat, ja mausta/koristele persiljalla/r.sipulilla ja napsuttele naamahan :)