1440192.jpg

Nää oli ihan julmetun hyviä! Löysin joku aika sitten halpakaupasta tämänmallisia leivosvuokia, niitä sitten testailin Viljamin-päivän kunniaksi. Sitruunarahkaa on tullut kaupasta kannettua pääsiäisen aikaan ja jälkeen, niin halusin sen johonkin käyttää. Tämä ohje on Myllyn parhailta mukailtu, löytyi seinäkalenteristamme. Kuuden leivoksen lisäksi määrästä tuli vielä isompi piiras/torttu, josta seuraa juttua tuonnempana :)

Pohja: 1 pkt kauramurotaikinaa

Täyte: 1 prk sitruunarahkaa

            1 prk mascarponejuustoa

            0.5 dl sokeria

            2 munaa

            1 tl van.sokeria

            1 rkl hunajaa (voi jättää poiskin)

Päälle: Tuoreita hedelmiä tai mitä mieleen juolahtaa ;)

  • Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön, erilleen noin puoleksi tunniksi.
  • Taputtele taikina voideltuihin leivosvuokiin tai piirakkavuokaan (tai molempiin niinkuin minä;).
  • Sekoita täytteen ainekset ja laita sitä lusikalla vuokiin sopiva määrä.
  • Paista leivonnaisia 200 asteessa noin 20-25 minuuttia riippuen leivosten koosta.
  • Jäähdytä leivokset kunnolla ennen irroittamista. Koristele!

1440194.jpg

Tuoretta ananasta, kiwiä, viinirypäleitä ja sokerihelmiä. Näissä sai ihanasti yhdistettyä mieliherkkuni eli tuoreen ananaksen ja sitruunan maun, namnamnammmm!!