1530697.jpg

Tämän Baileys-kakkuohjeen löysin Canelian keittiöstä ja päätin testata ohjeen, kun se vaikutti niin nopsalta tehdä ja kermalikööriä oli jääkaapissa vanhenemassa ;) Kiitos ohjeesta Canelialle!

Taikina:

3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl Baileys-likööriä (tein Carolinas-likööristä kun sitä sattui olemaan).

50 g voita tai margariinia sulana
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta (+ 1 tl vanilijasokeria)

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon likööri, sulatettu rasva ja kuivat aineet, kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja kypsennä 175 asteen lämmössä uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Anna maustua päivä, pari ennen tarjoilua. Minun mielestäni kakku parani kovasti vanhetessaan, tuoreena ei maistunut kovinkaan paljon kermaliköörille... :)Koristele halutessasi!