No niin, menipäs aikaa että saan tänne asti ohjeen!
Ohje on muunnettu päärynätikrukakkuohjeesta. Tästä määrästä tulee aika pieni kakku, eli tuplaa ohje jos vuoka on iso!
Taikina:
200g marg/voi
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
1 dl valmista kinuskikastiketta (pari tl tummaa kaakaojauhetta halutessasi väriksi)
(0.5 dl päärynämehua esim. päärynägrandiä)
1 tlk (n.425g) päärynöitä
- Vatkaa rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
- Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vähän kerrallaan.
- Ota taikinasta 1/3 osa erilleen ja lisää siihen kinuskikastike. (+kaak.jauhe jos laitat).
- Leikkaa päärynät pikkupaloiksi ja sekoita ne vaaleaan taikinaan.Laita myös mehu halutessasi (ei ole pakko).
- Levitä puolet vaaleasta taikinasta rasvattuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kaada sitten kinuskitaikina ja sen päälle loput vaaleat taikinat.
- Nostele taikinaa lusikalla vähän että kerrokset hieman sekoittuvat. Tasoita taikinan pinta ja vedä veitsellä keskelle taikinaa vako että kakku kohoaisi tasaisemmin.
- Paista uunissa 175 asteessa alimmalla ritilätasolla n. 50 min.
- Jähdytä hyvin ennen kumoamista, säilytä viileässä ja nauti esim.hyvän kaffen kanssa.
Kommentit