1239474935_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

No niin, menipäs aikaa että saan tänne asti ohjeen!

Ohje on muunnettu päärynätikrukakkuohjeesta. Tästä määrästä tulee aika pieni kakku, eli tuplaa ohje jos vuoka on iso!

Taikina:

200g marg/voi

2 dl sokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilijasokeria

1 dl valmista kinuskikastiketta (pari tl tummaa kaakaojauhetta halutessasi väriksi)

(0.5 dl päärynämehua esim. päärynägrandiä)

1 tlk (n.425g) päärynöitä

  • Vatkaa rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
  • Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vähän kerrallaan.
  • Ota taikinasta 1/3 osa erilleen ja lisää siihen kinuskikastike. (+kaak.jauhe jos laitat).
  • Leikkaa päärynät pikkupaloiksi ja sekoita ne vaaleaan taikinaan.Laita myös mehu halutessasi (ei ole pakko).
  • Levitä puolet vaaleasta taikinasta rasvattuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kaada sitten kinuskitaikina ja sen päälle loput vaaleat taikinat.
  • Nostele taikinaa lusikalla vähän että kerrokset hieman sekoittuvat. Tasoita taikinan pinta ja vedä veitsellä keskelle taikinaa vako että kakku kohoaisi tasaisemmin.
  • Paista uunissa 175 asteessa alimmalla ritilätasolla n. 50 min.
  • Jähdytä hyvin ennen kumoamista, säilytä viileässä ja nauti esim.hyvän kaffen kanssa.