1341418.jpg

Tässä taannoin hekumoin Mimmi Mutikaisen sivuilla lihapataa. Se oli tehty possusta- ja näytti todella hyvälle. Siitä asti on mieli tehnyt lihapataa. Mutta meillä kun on vieläkin yltäkyllin tuota riistaa pakkasessa, niin sitä sitten. Eli tähän oon ensin paistanut vasan ulkopaistimöhkäleen uunissa paistopussissa. Sulatin lihan ja annoin sen yön yli suolautua suolavedessä. Sitten pinnalle rouhin mustapippuria ja suolaa, ja pussiin. Lisäsin sinne myös sipulia ja maustepippureita. Paistoin paistia aika pitkään, jotta sain siitä suhteellisen kypsää. Sitten pienin paistin paloiksi ja laitoin ne odottamaan lisuketta. Tällä kertaa halusin päästä vähemmällä vaivalla ja käytinkin lisukkeeseen valmiin juurespakastepussin (sisälsi ainakin porkkanaa, lanttua, selleriä ja keltaista porkkanaa). Valmistin sen ohjeen mukaan pannulla, eli lisäsin 1 dl vettä ja haudutin kasvikset siinä, kunnes vesi haihtui. Sen jälkeen lisäsin joukkoon vielä bataatin paloja ja punajuuria. Maustoin helahoidon ripauksella suolaa ja pippuria, hunajalla ja häränlihafondilla. Sitten vain vielä uuniiin lihojen kera muhimaan. Kastiketta en sen kummemmin tehnyt, vaan lisäsin lihan paistoliemen pataan ja vettä ja punaviiniä mauksi. Seurana basmatiriisiä. Pakko kehua, että oli tosi hyvää, ja suhteellisen vaivatonta verrattuna siihen, että itse kuorisi ja pilkkoisi kaikki juurekset pataan.