Sain kunnian tehä äidille kakun kun hän täytti 60 v. Juhlia hän ei pitänyt muutakuin ihan perhepiirissä. Tämä kakku tuli siis ihan omaan käyttöön. Joskus joku on kysynyt miten kakut kokoan. Tää kakku meinasi ensin mennä lörinäksi. Tein 5 munan pohjan. Huomasin vasta kun aloin munia vatkaamaan, että munat oli kylmiä, koska ne oli olleet autossa työpäiväni ajan. Joten vaikka vatkasin varmaan puoli tuntia niin ei tullut kunnon vaahtoa. Kakku kuitenkin onnistui jotenkuten, vaikka ohjekin oli eri ja koostumus kakussa erilainen kuin mitä normaalisti teen. Sain kakun kahteen osaan ja tein vielä 3 munan sydänkakun, joka onnistui tosi hyvin. Ensin ajattelin tehä kerroskakun, kaksi sydäntä päällekäin. Mut vaikka leikkasin pienemmän <3 vielä pienemmäksi se osottautui pursotusvaiheessa silti liian suureksi. No, tähän alempaan kakkuun tein valkosuklaamoussen ja päälle tuoreita mansikoita. Toisen sydämen väliin tuli geishamousse. Ohje löytyy Chocomumin sivuilta, mie vaan sitä pikkasen höystin oman maun mukaan. Kostutus tapahtui vaniljamaidolla jossa oli makuna hiukan Baileyslikööriä
Kelmutan kakkuvuoan johon alan kakkua rakentamaan. Siinä se saa sitten hyytyä ja makustua yön yli. Aamulla on helppo kumota kakku ja alkaa koristelemaan.
Pursotuksessa käytin vispikermaa, vaniljasokerilla ja tomusokerilla maustettuna. Eli tää on ihan kermakakku ja päällä tuoremansikoita ja aitoja pikkuruusuja koristeena. Kakku onnistui kyllä tosi hyvin vaikken saanutkaan siitä unelmoimaani kerroskakkua. Ehkä ensi kerran sitten!
Valkosuklaamousse:
1 prk flora vispiä + van.sokeria+tomusokeria
1 prk ranskankermaa
130 g Pandan valkosuklaata sulana
2 liivatelehteä+pikkusen sitruunamehua
Geishamousse:
1 levy geishasuklaata sulana
1 prk flora vispiä
1 prk mascarponejuustoa
pari rkl baileystä, van.sokeria ja tomusokeria sopivan makeuden saamiseksi
Kommentit