1200306.jpg

Se joka tykkää Aino mustikkapiirakkajäätelöstä nostaa kännyn ylös nyt! *heiluttaa* :) Tämä jälkkäri sopii kyllä vanilijan ja mustikan ystäville yleensäkin, siis niin ihanaa että ei kykene ees tarpeekseen kehumaan. Varsin yksinkertaista myös jos pakkasessa vaan on vielä mustikoita ja kaapissa jotain suht neutraalia keksiä. Vähän erilainen tapa syödä rahkaa. Idea on bongattu varsinkin Perunamaan Jennyltä, kiitos kaunis vinkistä! Hän teki tätä lakoista ja ilman keksiä, mulla teki mieleni nyt vaan mustikkaa :)

Rahka:

1 prk flora vispiä

1 prk rasvatonta rahkavalmistetta

sokeria, 2 tl vanilijasokeria

vanilijakreemijauhetta (ei välttämättä)

Lisäksi:

200 g mustikoita, sokeria, vanilijasokeria ja vaaleaa siirappia

kaurakeksiä murustettuna

Päällä: Kalev mustikkavalkosuklaata rouhittuna (aivan ihkuihanaa suklaata ja sopi tähän tosi mainiosti!)

  • Heitä mustikat ja sokeria (noin 1/3 dl) kattilaan. Keitä kunnes mustikoista alkaa irrota mehua ja ne pehmenevät.
  • Paseeraa mustikat terässiivilän läpi huolella. Mausta kastike tarvittaessa/halutessa vanilijasokerilla ja vaalealla siirapilla. Jos haluat pikantin säväyksen voit käyttää esim. marjalikööriä mausteeksi.
  • Jäähdytä kastike.
  • Valmista rahka: Vatkaa kerma ja sokerit, lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Murusta keksit. Rouhi suklaa.
  • Tee korkeajalallisiin laseihin tms jälkiruokamaljoihin näyttävä annos laittaen vuorotellen mustikkakastiketta, rahkaa ja keksinmuruja. Lisää lopuksi rahkanokareen päälle suklaarouhetta koristeeksi. Herkuttele!!