1208515.jpg

Lapset, tai siis tytöt toivoivat, että tekisin vihdoin lumiukko-silikonivuoalla kakun Nuutin nimppareita juhlistamaan. No, meillä ei tosiaan kovin suuresti nimipäiviä juhlita, mutta kakun sitten lupauduin tekemään. Itselläkin oli hinku kokeilla vuokaa. Se tuntui kyllä pieneltä, ja en oikein ollut varma minkäkokoinen taikina siihen mahtuisi. Tein sitten normaalin kolmen munan kakkupohjan, mikä olikin tähän juuri passeli. Normaalisti rasvasin ja jauhotin vuoan, en uskaltanut olla rasvaamatta. Hyvin pohja sitten irtosikin. Koristelu meni aika viimetippaan, 20 min oli aikaa saada kakku koristeltua ennen vieraiden tuloa. Ihan ei tullut sellanen kun ajattelin, mutta pääasia että sai hymyn huulille ja maistui hyvälle ja näyttäähän tuo nyt kuitennii lumiukolta, vai ;)

3 munan pohja kertauksena:

3 munaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0.5 dl pottujauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte 1.

1.5 dl maitoa

0.5 dl vanilijakreemijauhetta

  • Sekoita sähkövatkaimella keskinopeudella noin 5 minuuttia. Laita jääkaappiin toisen täytteen teon ajaksi.

Täyte 2.

puoli prk flora vispiä, hieman sokeria ja vanilijasokeria mausteeksi

puoli prk kevyttä appelsiinituorejuustoa

3 rkl appelsiinimarmeldia

puoli dl appelsiinituoremehua

2 liivatelehteä

Kostutukseen käytin vanilijamaitoa, päälle meni marsipaania 1 pötkö valkoista ja koristeluun vähän mitä värejä sattui olemaan. Mustalla elintarvikevärillä tein napit ja silmät, päälle 'lumeksi' ripotin valkoista glitteriä.

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa. Lisää tuorejuusto ja marmeladi, sekoita hyvin.
  • Kiehauta mehu ja lisää siihen liivatteet. Jäähdytä ja lisää täytteeseen ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten.

Leikkasin kakun vain keskeltä kahtia, mutta jos hyvin käy niin saa siitä kolmekin osaa. Minä nyt kiireessä tein yksinkertaisemmin. Sitten kostutin pohjan ja lätkin päälle kerroksen vanilijakreemiä. Sen päälle sitten kerroksen appelsiinitäytettä. Toinen osa päälle ja kostutus, sitten yön yli jääkaappiin maustumaan. Aamupäivällä sitten koristelin kakun. Lumiukon päälle laitoin ohuen kerroksen kermavaahtoa ja sen päälle kaulitun marsipaanin. Sitten vain koristelemaan. :) Kuva on hämärä, täällä on koko päivän satanut vettä kuin saavista kaatamalla. Harmajaa ja tosi tympeää keliä. No, jospa nuo kaikki lumet ei lähtis vaikka suunnilleen pian on uintikelit. Lumiukot on pihalla kuitenkin vielä pystyssä, tämä on navoissa ;)