Hirvenjauheliha on meidän perheessä kovassa käytössä. Se on itsessään tosi vähärasvaista, jos haluaa niin sen sekaanhan voi lisätä jonkin verran sikanautaa tai nautasikaa antamaan vähän mehevyyttä (eli rasvaa suomeksi sanottuna) ruoasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi murekkeeseen tai lihapulliin ei välttämättä tarvitse lisätä muuta lihaa. Tämä mureke syntyy jauhelihasta mistä hyvänsä, me nyt tehtiin hirvestä kun sitä on vielä pakastin pullollaan.

549333.jpg

Taikina:

n. puoli kiloa hirvenjauhelihaa (tai mitä sattuu olemaan)

2 paahtoleipä palasta (mieluusti saa olla vähän kuivaa)

puoli desiä kylmää vettä

2 munaa

reilu puoli desiä korppujauhoja

puoli pussia sipulikeittoaineksia

1 prk kermaviiliä (tai ruokakermaa/maitoa 2 dl jos ei satu olemaan kermaviiliä)

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

mausteita maun mukaan (esim. paprikajauhetta, yrttisekoitusta ja chiliä, valkosipulijauhetta)

  • Murenna leivät murusiksi, lisää puoli desiä vettä, sekoita ja anna turvota vartin ajan
  • Lisää jauhelihaan leipäseos, korppujauhot, sipulikeitto, munat ja kermaviili. Sekoita aineksia ja lisää lopuksi suola ja mausteet hyvin sekoittaen.
  • Muotoile mureke ja ripottele pinnalle korppujauhoja koristeeksi. Tee haarukalla ilmareiät jotta pinta rapsakoituu.
  • Paista uunissa 200 asteessa n. 45 minuuttia.

Tässä lisukkeena keitetyt perunat ja herkkusienikastike, sopii ihanasti riistan kanssa!

Lisäksi tuoresalaattia-ruukkusalaattia, tomaattia, kurkkua ja omenaa.