Päätin tehä pojjaalle mansikka-kakun, koska pelastava enkeli eli mumppi saapui viiden kilon mansikkalaatikon kanssa käymään lastenhoito apuna, että sain ees jotain tehdyksi synttäreille. Mansikat oli aivan älyttömän hyviä, polkka-lajike on kyllä mun suuhun sopivaa. Tää kakku on seittemän munan versio, jostain syystä heti alkuun meni 'munilleen' koko höskä. Pohja ei noussut kovin hääppösesti ja muutenkin se oli jotenkin vähän vino. Laitoin sen ulkoterassille jähtyyn, ja unohin sinne turhan pitkäksi aikaa, eikä se sitten meinannut suosiolla vuoasta irrota.

Noh, sitten täyttövaiheessa tuli tenkkapoo kerman suhteen. Olin muka ostanut mansikkakermaa kakkua varten, ja kun sitä aloin tarkemmin katsomaan, se olikin jotain kevyt vispiä tms siis vaaleenpunasessa purkissa kans. Hajamielisyyksissäni olin sen ottanut mansikkakermana. Koska halusin nimenomaan vaaleenpunasta täytettä tein sen sitten niin, että laitoin sokerin sijasta mansikkatomusokeria, niin sain siitä sit melkein samanmakuistakin.

Koristeluvaiheessa töppäilin kanssa. Tein vaahdon vispikermasta, joka oli mielestäni sopivan napakkaa. Pursotusvaiheessa se toimi ihan OK, mutta kun olin pursottanut puoli kakkua alkoi pursotuksen valahtaa alas. Koitin sitten tehä loppukakun tosi nopeesti, mutta siltikin kermat valahteli sieltä ja täältä. Ihme kyllä en tästä pahemmin hermostunut enkä ees yhtään kirosanaa päästänyt (OHO), vaan tein uuden vaahdon sitten Flora vispistä johon lisäsin lopuksi lusikallisen rahkaa. Ja oli paksua vaahtoa. Se pelasti sitten kakun, ja sain sen kasaan vaikkakaan ei mun paras kakku tosiaankaan ollut. Aika pahasti piti paikkailla, mut meni kuitenkin. Tätä sitten puhuttelinki epäonnen kakkuna. Liekkö syynä sitten koko touhuun se, että oli perjantai 13 pv. Heh, minussahan ei tietty mitään vikaa, hyvä syyttää tuota epäonnen päivää;))

Eka kertaa koitin myös kirjottaa valkosuklaalla. Senkin kanssa oli yhenlaista räpöstämistä, aina kun sain jotain kivoja kuvioita tehtyä sain ne hajalle siirtovaiheessa. En sitten tiiä kuin paksua jälkeä pitäis tehä jotta pysyis ne kuviot kasassa eikä rikkoontuis. Totesin vaan, että ei vissiin oo mun juttu tuokaan, pitänee pidättäytyä niissä hommissa mitä osaa:O Tai sitten vaan pitää reenata kovasti!

737741.jpg

Täyte 1.

2 dl kevyt vispikermaa

reilu 0.5 dl mansikkatomusokeria

2 tl vanilijasokeria

1 rkl mansikkahilloa

3 riviä valkosuklaata hienonnettuna

200 g mansikoita paloina

3 liivatelehteä+ tilkka kiehuvankuumaa vettä

Täyte 2.

2 dl vispikermaa

1 pss minipätkiksiä pikku paloina(noh, joku pala meni omaan nassuunki..:X)

2 rkl vanilijakreemijauhetta

1.5 tl vanilijasokeria, hieman sokeria maun mukaan

Vaikka täytteet olikin aikas erilaisia niin tuli kyllä hyvänmakuinen kakku. Kostutukseen käytin vanilijamaitoa. Tänään kun maistoin oli vielä maukkaanpaa kuin eilen, kakku oli makustunut ja kostunut enemmän. Joo ja päällä nuo mantsikat dippasin valkosuklaassa kun en jaksanut alkaa miettiä sen kummempia koristuksia. Kirjoituksessa yrittää lukea Nuutti..:)