1002393.jpg

Hrrrrrr.....Kehrään vieläkin mielihyvästä kun makustelen muistellen tätä ihanaa jälkkäriä... Ohje on Koti ja keittiö-lehdestä bongattu. Tosi helppo jälkkäri, jos vaan sattuu olemaan ainekset kasassa. Mulla ihme kyllä oli jo kauan ootellut kuningatar-juusto jotain ideaa, niin heti kun tää osui silmiin piti päästä testaamaan. Ja kun en ollut lipitellyt kaikkea mustaherukkalikööriäkään, niin jes. Tällä mentiin!

Ohje on 4:lle, ei tuu isoa määrää jos on kovinkin perso..

150 g taloussuklaata (käytin Fazerin punasta, persokerttu ku oon)

3 rkl vahvaa kahvia (voi jättää pois, mut anto pikantin säväyksen ;)

1 keltuainen

1 tl vanilijasokeria

100 g kuningatar-juustoa

1.5 dl kuohukermaa (käytin vispiä)

2.5 rkl mustaherukkalikööriä (käytin tuota Cassista)

Koristeluun: Pistaasipähkinöitä, vadelmia (mulla vattuja, granaattiomenaa ja suklaalastuja)

  • Pane kulhoon kahvi ja paloiteltu suklaa. Kuumenna miedolla lämmöllä mikrossa, kunnes suklaa sulaa. Anna hetki aikaa jäähtyä.
  • Lisää sitten keltuainen, sokeri ja likööri.
  • Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja tuorejuusto kevyeksi vaahdoksi, ja yhdistä se suklaaseokseen.
  • Annostele tarjoiluastioihin, ja anna jähmettyä viileässä ainakin kolme tuntia.
  • Koristele!