Hrrrrrr.....Kehrään vieläkin mielihyvästä kun makustelen muistellen tätä ihanaa jälkkäriä... Ohje on Koti ja keittiö-lehdestä bongattu. Tosi helppo jälkkäri, jos vaan sattuu olemaan ainekset kasassa. Mulla ihme kyllä oli jo kauan ootellut kuningatar-juusto jotain ideaa, niin heti kun tää osui silmiin piti päästä testaamaan. Ja kun en ollut lipitellyt kaikkea mustaherukkalikööriäkään, niin jes. Tällä mentiin!
Ohje on 4:lle, ei tuu isoa määrää jos on kovinkin perso..
150 g taloussuklaata (käytin Fazerin punasta, persokerttu ku oon)
3 rkl vahvaa kahvia (voi jättää pois, mut anto pikantin säväyksen ;)
1 keltuainen
1 tl vanilijasokeria
100 g kuningatar-juustoa
1.5 dl kuohukermaa (käytin vispiä)
2.5 rkl mustaherukkalikööriä (käytin tuota Cassista)
Koristeluun: Pistaasipähkinöitä, vadelmia (mulla vattuja, granaattiomenaa ja suklaalastuja)
- Pane kulhoon kahvi ja paloiteltu suklaa. Kuumenna miedolla lämmöllä mikrossa, kunnes suklaa sulaa. Anna hetki aikaa jäähtyä.
- Lisää sitten keltuainen, sokeri ja likööri.
- Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja tuorejuusto kevyeksi vaahdoksi, ja yhdistä se suklaaseokseen.
- Annostele tarjoiluastioihin, ja anna jähmettyä viileässä ainakin kolme tuntia.
- Koristele!
Kommentit