Yks ehoton lempiruokani on kaalikeitto. Varsinkin kesällä, kotimaisesta varhaiskaalista tulee ihanan pehmeänmakuista soppaa, ei yhtään kirpeää! Reissusta kun palauduttiin teki mieli pottuja ja jotain 'oikeaa ruokaa', siellä kun tuli syötyä vähän mitä sattuu. Koska kaupassa oli uutta kaalia, niin tekaisin sitten tätä kunnon annoksen, ollaan syöty kahtena päivänä ja oikeastaan nyt oli ihan parhaimmillaan. Harmi vaan kun se jo loppui!:)

728152.jpg

Tarvitset:

Kotimainen varhaiskaali n. reilun kilon kokoinen

Vettä, suolaa

Lihaliemi- ja kasvisliemikuutio, maustepippureita ja mustaa pippuria

Pari porkkista (öh siis porkkanaa)

Pala lanttua, selleriä, palsternakkaa

Perunoita n. 15 kpl keskikokoista yksilöä ;)

400 g nautasika jauhelihaa

2 sipulia (keskikokoista)

Mausteita

  • Pilko kaali aika pieniksi paloiksi, lisää reilusti vettä ja kiehuta. Kun vesi kiehuu lisää suolaa, liha- ja kasvisliemikuutiot.
  • Pilko vihannekset ja heittele joukkoon. Samoin maustepippurit.
  • Ruskista jauheliha ja sipulit, mausta mieleiseksi. (mie panin paprikaa, aromisuolaa, grilli- ja jauhelihamaustetta ja chiliä ripauksen). Heitä sekaan.
  • Kuori ja pieni potut ja heitä sekaan. Keittele yhteensä reilu tunti- kun potut on lisätty niin sen aikaa että kypsyvät. Lopuksi tarkista suola ja nautiskele näkkärin kanssa :D