Tein tällaisen kukanmallisen kakun sisareni synttäreille. Pohjana on kuuden munan perinteinen sokerikakku, vuokaan ei olisi isompi mahtunutkaan. Itseasiassa kyseessä on reunavuoka, joka oli uunipellillä, johon sitten taikinan kumosin ja paistoin. Kerran aiemminkin olen reunavuoalla täytekakun paistanut ja hyvin on onnistunut. Haaste on siinä, että kakku ei mahdu kakkukupuihin, jos sakarat pursottaa. Alusta löytyy mutta kupua ei :)

Kostutus vanilijamaidolla, päällystä vispikermaa jota on maustettu vanilijarahkalla ja vanilijakreemijauheella.

Täytteenä boysenhillomousse ja valkosuklaamousse vadelmilla. Vatkasin 5 dl vispikermaa täytteisiin, ja hyvin riitti. Puolet molempiin. Boysentäytteeseen tuli siis n. 2.5 dl kermaa, vanilijasokeria, tomusokeria, 1 prk ranskankermaa ja boysenmarjahilloa n. puoli purkkia. Lisäksi 3 kpl liivatelehtiä liotettuna vadelmamehuun. Valkosuklaamousseen samat kamat mutta lisäksi 1 levy Pandan valkosuklaata sulatettuna ja liivatteet jätin pois. Moussen päälle ripotin kohmeisia villivattuja.

Koristelussa käytin murskattuja marenkeja ja suomalaisia mansikoita. Mansikankukat ovat marsipaania jotka tuputin helmiäisväreillä, keskellä sokerikuorrutenoppa jossa pienenpieniä nonparelleja.Lisäksi muutama sokerihelmi.Pursotukset tein ruusutyllalla ja lehtityllalla.

Kakku sivusta.

Koristeet lähempää.