Heippa kaikki!

Täällä on tosiaan ollut aikamoista hiljaiseloa viime aikoina. Ei oo ollut leivontaintoa eikä aikaa perehtyä uuteen Vuodatukseenkaan, vieläkään ei oo kaikki ihan selvää mulle. Mutta oma elämä on pikkuhiljaa normalisoitunut ja työelämässäkin jo ollaan :) Jotain pientä on myös tullut perheelle leivoskeltua, harvoin on kamera ollut käsillä mutta joskus kuitenkin. Eli päivityksiä on luvassa :) Kiitos kaunis kaikille tsemppaajille ja teille ketkä ootte täällä käyneet lurkkimassa vaikka mitään ei oo tapahtunutkaan! Kävijälaskuri oli myös siirtynyt uusille lukemille Hymy Kunhan vielä yksi 10 000 täyttyy niin sitten järkätään taas arpajaiset!

<3 Kati

Tähän piirakkaan ohje löytyi Open Cafe-blogista, ja oli muuten nannaa :)

 

Pohja:

150 g margariinia
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta (käytin oboeta)
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl maitoa

  • Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon ja lisää joukkoon vuorotellen maitoa ja rasvaa, sekoita nopeasti tasaiseksi.
  •  Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen.

Kuorrute:

2 dl kuohukermaa
250 g Omar-karkkeja

  • Mittaa kerma ja Omarit kattilaan. Keittele hämmentäen miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kinuski on sopivan paksua. Anna jäähtyä hetki ja kaada kuorrute jäähtyneen pohjalevyn päälle.
  • Kannattaa olla tasoitus/levitys vaiheessa aika nopea, kinuski 'jämähtää' yllättävän nopeasti! Koristele mieleiselläsi tavalla, minulla suklaapalleroisia, sokerihelmiä ja omarpaloja.