1897705.jpg

Nyt on kyllä taas tumma kuva... Oli kiire kuvata kakku ennen korkkaamista! Sain harvinaisen vieraan ja unohin siinä teetä laitellessa koko kakun, sitten tuli kiirus koristella ja laitoin vaan valkosuklaalastuja ja helmiäistä. Kakun maku oli niiiiiin hyvä, että ehkä parasta mitä oon koskaan tehnyt! Ohje on ihan omasta päästä :)

Pohja:

1 pkt Pirkka-kaurakeksejä

50 g voita

Täyte:

6 liivatelehteä

0.5 dl Cointreauta (jos on niin Calvadosta)

1 prk kuohukermaa + sokeria ja van.sokeria maun mukaan

1 prk omena-kanelirahkaa

puoli prk mascarpone-juustoa

omenakiisseli soseutettuna( 3-4 keksikokoista omenaa, vettä, sokeria, vanilijasokeria, ripaus kanelia, perunajauhosuurus)

  • Kuori ja pilko omenat. Laita ne kattilaan ja sen verran vettä, että omenat nousevat pohjasta. Keitä omenat pehmeäksi ja lisää sokeria maun mukaan sekä vanilijasokeria että kanelia. Suurusta kiisseliksi perunajauho/vesiseoksella. Anna jäähtyä kylmäksi ja soseuta sauvasekoittimella. (tämän voi tehdä vaikka edellisenä päivänä)
  • Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi. Hienonna keksit ja sulata voi, sekoita pohjaksi. Taputtele irtopohjavuokaan tasaisesti.
  • Kiehauta likööri ja sulata siihen liivatelehdet. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi sokerin kera. Lisää notkeutettu tuorejuusto ja rahka. Lisää sitten omenakiisseli ja lopuksi liivatteet ohuena nauhana. Anna tekeytyä kylmässä vähintään 5 tuntia tai yön yli. Koristele!