906777.jpg

Tämän ohjeen nappasin Chocomumilta eli Marialta, joka oli napannut sen jostain...:D Mutta iso kiitos hienosta ohjeesta, olipa alkuperäinen resepti mistä hyvänsä! Tää on niitä kakkusia joihin ei voi käyttää liikaa ylistäviä sanoja. Mielettömän herkullista, pehmeän samettista, suuntuntuma kuin pilvihattaraa maistais. Ja mikä parasta, helppotekoista kuin heinänteko ;) Minä pikkusen muunsin reseptiä itelleni sopivammaksi.

Pohja:

200 g Digestivekeksejä (käytin kaurakeksejä)

75 g voi (käytin marg)

  • Murusta keksit hienoksi. Sulata rasva. Yhdistä pohjaksi. Taputtele irtopohjavuokaan.

3 liivatelehteä

1 dl kermalikööriä (Baileys tms, käytin Helmi fine cream-versiota kuten Mariakin, täytyy sanoa että minusta paljon parempaa kuin Baileys, ei oo yhtään kitkerää takapotkua:)

n.2.5 dl tomusokeria

4 tl vanilijasokeria

400 g mascarponejuustoa (laitoin yhden prk:n mascarponea eli 250 g ja 150 g maustamatonta creme bonjour-juustoa)

2 dl kuohukermaa (laitoin purkin flora vispiä)

  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ainakin 10 minuutiksi. Kuumenna kermalikööri kiehuvaksi, ja sulata liivakot siihen (puristele ensin enimmät vedet niistä pois). Anna jäähtyä.
  • Vatkaa kerma ja van.sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuustot, ja vatkaa tomusokeri hyvin niiden sekaan.
  • Lisää sitten liivate-likööri seos ohuena nauhona tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen joukkoon. Täräytä täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja laita hyytymään jääkaappiin yön yli.
  • Koristele.

Minä en jaksanut/ehtinyt alkaa väkertämään mitään hienoa koristelua, kakuntuska oli jo niin kova :D Niinpä sitten pilkoin veitsellä Fazerin suklaacoocies-keksin pieneksi muruksi ja ripotin päälle. Mielestäni sopi kakkuun tosi hyvin.

Kuvaankaan en oo tyytyväinen, otin monta kuvaa eri vinkkeleistä, mutta jostain syystä ne ei vaan onnistuneet. Tuokin on vähän epätarkka. Oli kyllä sateinen ja aika hämärä päiväkin, ei ollut mieltä lähtä vesisateeseen kuvaamaan :D Mut edelleenkin, voin suositella lämmöllä tätä ohjetta!!!

918735.jpg

Edit: Tässäpä vielä kuva kakkupalasta- saa käsityksen sen koostumuksesta, rakenteesta ja paksuudesta. Pehmeää, niin pehmeää :)