986438.jpg

Hommasin tuossa joku aika sitten himoamani sydänkakkuvuoan. Nyt päätin sen testata, kun hedelmäkulhossa näytti banaanit sen verran tummilta, että niistä piti äkkiä kekata jotain. Tätä ohjetta oon aikonut jo kauan testata, mutta koska tähän tulee aika monta banskua se on jäänyt haaveeksi. Tätä nykyä ei banaanit kauaa vanhene kun on jo napaan vedetty, siitä pitää pesue huolen. Täytyy sanoa, että vuoalla tulee kyllä kauniita kakkuja. Tämä kakku oli myös mielettömän ihanaa, ainakin mun makuun. Mausteista ja Jouluista. Sopisi hyvin myös Joulun kahvipöydän herkuksi. Mehevää kuivakakkua, ja maku senkun paranee kun vähän vanhenee!

Taikina:

150 g voi/marg.

2.5 dl sokeria (voi olla myös fariinisokeria)

3 munaa

5 kypsää banaania (mulla oli neljä, ne oli aika isoja vonkaleita:)

1 dl vahvaa kahvia

4 dl vehnäjauhoja

1 dl pottujauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl neilikkaa (minä laitoin 2 tl piparkakkumausteseosta jossa oli kanelia, inkivääriä ja neilikkaa ja lisäksi kanelia varmaan 1.5 tl kun ei ollut neilikkaa irtaallaan)

1 tl inkivääriä

1 rkl kanelia

2-3 tl vanilijasokeria

+ (minä laitoin vielä suklaalevyn jämät, ei kuulu ohjeeseen. Mut laitoin 2 riviä punasta Fazeria rouhittuna..)

  • Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen joukkoon, aina hyvin sekoittaen joka muna.
  • Soseuta banaanit haarukalla. Lisää kahvi soseeseen ja tämä sössö munasokerirasva-seokseen. Sekoita hyvin.
  • Yhdistä kaikki kuivat aineet (+suklaarouhe). Lisää ne taikinaan pikku hiljaa, koko ajan sekoittaen. Taikina jää aika löysäksi.
  • Taikinasta tulee yksi iso kakkuvuoallinen tai pari pientä.
  • Paista kakkua uunin alaritilätasolla noin 45-60 minuuttia uunin tehosta riippuen. Jos kakun pinta alkaa tummua liikaa laita paiston loppuvaiheella kakun päälle leivinpaperi suojaksi. Kokeile tikulla kakun kypsyys. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei jää raakaa taikinaa, vaan korkeintaan murua :)

Pinnalle halutessasi esim:

2 dl tomusokeria

2-3 rkl vahvaa kahvia

+(tummaa kaakaojauhetta puoli tl antamaan väriä, ei kuulu ohjeeseen vaan laitoin, kun kuorrute näytti liika valjulta)

  • Yhdistä aineet. Lisää kahvia jos seos tuntuu liian tönköltä. Kuorruta, ja koristele esim. kahvipavuilla.

Minä laitoin SLY:ltä saamaani karkkisekoitusta, jossa jogurttirusinaa, tummalla suklaalla kuorrutettua rusinaa ja suklaakahvipapuja. NAMINAM!

986439.jpg