2017858.jpg

Tein tämän tordellin sunnuntai-kahville. Halutti jotain joulunmakuista jo... :)

Tumma kääretorttu:

4 munaa

1.5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

puoli dl tummaa suklaarouhetta

2 tl leivinjauhetta

  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti esim. nuolijalla sekoittaen. Lisää lopuksi suklaarouhe. Paista uunissa 225 asteessa n. 8 min.

Väliin: Vanilijakreemiä ( 1 dl kreemijauhetta ja 3 dl maitoa) tai paksua vanilijakastiketta, piparkakkumurua reilusti + (halutessasi lemon curdia)

  • Kun kääretorttupohja on jäähtynyt sivele halutessasi pintaan lemon curdia (voi jättää pois). Levitä vanilijakreemi ja ripottele päälle piparkakkumurut. Kannattaa olla mahdollisimman hienoa murua! Kääri rullalle ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen koristelua.

Päällä: Floravispiä maustettuna sokerilla ja van.kremijauheella, värjätty oranssilla elintarvikevärillä, koristeet marsipaania paitsi kukat omarkarkkeja, pursotus lehtityllalla.

 

2017859.jpg