Tänään on Siirinpäivä, joten sitä piti juhlistaa tällä perheemme herkulla. Ohje on varmasti monelle tuttu Pirkkalehdestä, mutta kirjotan sen tähän jos jollain ei vielä reseptiä ole.

673798.jpg

Muruseos:

4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 dl sulaa marg tai juoksevaa rasvaa

  • Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää rasva, sekoita murumaiseksi. Ota puolet seoksesta erilleen (tai reilu puolet) ja lisää siihen:

1 muna

1 prk (150g) vanilijajugurttia

  • Tästä tulee pohjataikina. Ota n. 30 halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka, voitele se ja korppujauhota, kaada sitten pohjataikina siihen.

1/2 litraa omenakuutioita (granny smith, paras piiras tulee vihreistä/keltasista ompuista, punaset liika jauhosia, kotimaisetkin hyvii)

  • Pilko omput pikkupaloiksi ja lisää ne pohjan päälle

Täyte:

2 prk rahkaa (voi toisen purkin korvata kermaviilillä, tuorejuustolla tms)

2 tl vanilijasokeria

1 dl sokeria

3 munaa

  • Vatkaa vain ainekset yhteen ja kaada omppupalojen päälle.
  • Lisää lopuksi muruseos.
  • Paista uunissa 200 asteessa alatasolla n. 40 minuuttia tai kunnes pinta kauniin ruskea. Jäähdytä hyvin ennen leikkaamista. Kestää hyvin myös pakastamisen, on tosi ihanaa kylmänä, lämpimänä meinaa täyte tursuta jos ei oo ehtinyt hyytyä. Mut herkkuaherkkua!

 

673847.jpg