Oma pienimmäiseni täytti reilu viikko sitten jo muhkeat 4 vuotta! Miten tuo aika lentääkään, tuntuu kuin siitä olisi vain enkelin siiven lehahdus kun hän oli vauvana sylissäni. Äidin kultapoika <3 <3

Nuutin kanssa kävimme valitsemassa hänelle mieluisan kakkukuvan Juhlantaika-puodista, ja Spiderman sitten veti pisimmän korren.

 

8 munan täytekakkupohja:

  • 8 munaa, 3 dl sokeria, 3.5 dl vehnäjauhoja,0.5 dl perunajauhoja ja 1.5 tl leivinjauhetta.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, sekoita ne huolella. Lisää sitten siivilän läpi varovasti esim. nuolijalla tai ihan kädellä sekoittaen, kunnes jauhot ovat sekoittuneet hyvin joukkoon.
  • Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin. 40-45 minuuttia.

Kakku on leikattu kolmeen osaan, kostutus vanilija maidolla. Eka kerroksessa on kermaa, tomu-ja vanilijasokeria maun mukaan, Pandan valkosuklaalevy sulatettuna, mansikkahilloa ja tuoreita mansikoita. Toisessa kerroksessa on mousse, mihin tuli purkki flora vispiä, purkki vanilijarahkaa, boysenmarjahilloa, puoli prk vanilijatuorejuustoa ja sokeria maun mukaan, sekä kolme liivatelehteä mansikkamehuun liotettuna. Lisäksi tuoreita mansikoita. Pursotukset ovat vispikermaa, johon lisätty vanilijarahkaa. Kakkupohjan paistoin isossa suorakaiteenmuotoisessa vuoassa, jota kokeilin nyt eka kertaa ja hyvin kyllä onnistui! Kakku mahtui juuri tuohon Tupperin voileipäkakkukupuun, joskin se kupu ei mahtunut päälle ennenkuin kakkua oli vähän tuhottu. Jos olisin pursottanut reunat niin kakku olisi tullut yli laitojen, siksi vedin reunat vain koristeraapalla ja tälläsin muutaman kivan värisen karkin koristeeksi :) Sinisen kerman oon värjännyt Wiltonin pastavärillä, jota sai lisätä meleko reilusti jotta sai tuonkaan verran sinistä aikaseksi. Kiva oli vaihteeksi tehhä oikein poikamainen kakku, näitä ei oo montaa tullutkaan tehtyä!