Täydellinen syysherkku kahvipöytää kruunaamaan! Ohje ongittu muistini mukaan Anna-lehdestä.

3 keskikokoista hapahkoa omppua

125 g voita/marg

2 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl van.sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia/kaardemummaa/molempia

Kostutukseen 1.5 dl omppumehua

Kinuski päälle:

2 dl kermaa

100 g voita

1.5 dl fariinisokeria

1 tl van.sokeria

Koristeluun pähkinöitä ja rusinoita

  • Kuori ja raasta omput. Vatkaa pehmyt rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää omppuraaste sekaan. Kääntele seos taikinaan.
  • Kaada taikina 22-24cmm jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa keskitasolla noin 45 min.
  • Jäähdytä hetki ja irrota kakku vuoasta. Huuhtaise vuoka puhtaaksi ja laita kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku omenamehulla. Anna maustua kinuskinteon ajan viileässä.
  • Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja paloiteltu voi. Keitä seosta 10-15 min kunnes se sakenee. Kumoa kakku vuoasta ja kaada päälle kinuski. Koristele.
  • Itse tein kinuskia puolet annoksesta ja riitti ihan ok... :)