Kummipoikani toivoi alunperin kakkua, missä on vattuja ja karkkia. No, ensin ajattelin, että ei taida olla kovin juhlava mikkään karkkikakku, että mitenköhän tuon kanssa käy. Sitten tein sen koekakun minkä aiemmin esittelin, että jos siitä tulee hyvää niin teen sellasen kakun mutta päälliseen laitan vaan pakastevattuja. Mariannetäytteessähän se karkki sitten tuleepi. Viime vuonna saatiin hyvä saalis puutarhavattuja omasta pihasta ja villivattuja kanssa. Isoja vattuja ei ollut enää jäljellä tarpeeksi, siksi laitoin osan niistä ja osan villejä. Ei se mitään haitannut, vaikka ehkä ois ollu komiampi niistä pelkistä isoista, mutta villivatut taas on sata kertaa paremmanmakuisia. Sitä aromia on vaikee päihittää.

Elikkäs tässä kakussa välissä on sitä vattumoussea, johon sekoitin reippaasti villivattuja sekaan. Toinen täyte on sitä mariannetäytettä. Ja kostutus vanilijamaitoa. Päällä kermaa jossa pikkusen seassa rasvatonta rahkavalmistetta. Piti saada vaahtoa paksummaksi että pursotus menis paremmin. Ja sitten vaduja ja kiille, wienercruchia vähän koristeena ja sokerihelmiä. Kakku meinas epäonnistua. Kerma oli ihan liian löysää pursotteluun. Yritin tehä koripunosta tähänkin, samannäkösesti kun aiempi mansikkakakku. Mut ei siitä tullu mitään just sen kerman löysyyden takia. En tiiä missä oli vika, kerma oli vispisellasta ja kylmää, ei vaan millään alkanut paksuuntua vaikka kuinka kauan sitä vatkuutin. No, sitten otin tuon koristekolmion kokeiluun, ja sillä höyläsin nuo kyljet. Jälki ei ollut niin hyvä kun aattelin, vaan sai kelvata. Sillä sitten heittelin cruchia kylkiin kun otti niin aivoon se koristelu kun meinas mennä pyllylleen. Sitten vatkasin uutta kermaa ja laitoin sitä rahkavalmistetta sekaan ja pidin jonkin aikaa jäkiksessä. Sit onnistui koripursotuskin. Vattuhommelin tein ihan ensin, sen kanssa ei tarvinnut ihmetellä. Ätinää oli vaan pursottelusta. Myöhään meni, mutta sainpa tehtyä kuitenkin. Ja oli se vissiin ihan syötävääkin ollut. Ei täydellinen, mutta mun kakuksi ihan jees. Joo ja se piti vielä lisätä että pohja oli seittemän munan, joka tuolla alla olevalla ohjeella onnistui ihan täydellisen hyvin! Kiva kun joku onnistui kuitennii.

670979.jpg

7 munan kakkupohja:

7 munaa

2.5 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1/2 dl pottujauhoja

1 tl leivinjauhetta

  • Sama ohje muuten mutta paista 40-45 minuuttia 175 asteessa ala-tasolla.