1061603.jpg

Muistan kun Siiri oli pikkanen tyttö, alta kolmivuotias, niin sillä oli aina tapana sanoa jotain syödessään, että 'parempi mieli, mmmm'. Tänään muisteltiin tyttärien tempauksia, ja tuo tuli ekana mieleen. Nyt on sitten tää ilta myös hoettu tuota lausahdusta.

Joskus tekee mieli syödä ihan simppeliä kotiruokaa. Makkarakastiketta tulee tehtyä tosi harvoin, mutta maistuu lapsille kyllä, niinku nyt kaikki missä on makkaraa :) Mulla tuli omituinen mielihalu tunkee siihen suolakurkkua sekaan, siis kastikkeeseen. En oo ennen kokeillut, ja aika vähän ees syön suoliksia. Hmm jos en paremmin tietäs voisin luulla et oon raskaana, sen verran hassut makuhingut iski. Mutta koska en voi olla, niin sit vaan laitan mielettömän kovan nälän piikkiin! :D

Tein niin, että paistelin HK-bleuria ;)ja suolakurkkuja pikkupaloina öljyssä hetken. Sitten tein perinteisen ruskean kastikkeen, mutta en käryyttänyt jauhoja kuin vaalean ruskeaksi. Lisäsin lihaliemikuution, sipulijauhetta, mustaa pippuria ja maustepippureja. Suolaa ei tarvinnut lisätä, sitä kun on makkaras ja suoliksissa tarpeeksi. Sit vaan pottuja ja salaattia kylkeen niin avot. Oli tosi hyvää, aion toistekin sotkea kurkut makkaraan :)) Aijuu, tein oman kastikkeen näin, muksuille ja miehelle ilman kurkkuja.