1196777.jpg

Pahoitteluni kuvan hämäryydestä. En oo kovin joutanut leipomaan tms kun on taas kiva työputki menossa. Viikonlopuksi pitää jotain pientä makoisaa tehä, ehkä joku kaakkukin kun on Nuutin nimpparit. No, kahville piti kekata jotain ja kun omppuja oli hedelmävati väärällään...Tää ohje on pyörinyt mulla jo pidempään kokeilulistalla niin otinpas sitten ohjeen kätöseen ja aloin hommiin. Ohje on helppo ja muokattavissa, lopputulos ihan jees, ei kovin makea variaatio. Itse kun oon makealle perso niin ensi kerralla mahtanen holvata jotain makuainetta pikkasen enemmän piiraan pintaan, kyllähän kastikkeen kanssa jo alkaa luistaa hyvinkin vikkelään ;) Pohjan hieno maku tulee fariinisokerista. Sopii omppujen kanssa ku nenä päähän :0)

Pohja:

2 munaa

1.5 dl fariinisokeria

1.5 dl kaurahiutaleita

2 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 tl vanilijasokeria

75 g sulaa voita tai marg.

1.5 dl piimää

Päälle:

3-4 omenaa viipaleina

kanelia, vanilijasokeria, raesokeria

  • Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet yhteen. Sulata rasva.
  • Lisää kuivat aineet ja voi vuorotellen taikinaan, lopuksi piimä. Taikina jää aika löysäksi.
  • Levitä taikina pyöreään piirakkavuokaan joka on rasvattu ja jauhotettu, ja paista uunissa 175 asteessa noin 30-40 min. (Mulla jälkimmäinen aika) Kokeile piirasta tikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa se on kypsä. Jos jää niin jatka vielä hetki paistamista! Tarjoile vanilijakastikkeen kanssa.

1196778.jpg