1367413.jpg

Löysin tämän ohjeen Katen blogista, ja koska vaikutti niin helpolta, nopealta ja ennen muuta herkulliselta ohjeelta niin pitihän sitä testaamani. Ehdin mainiosti aamulla pikkuleivät pyöräyttää ennen töihin menoa. Huumaava tuoksu tuli pirttiin, ja lapsoset heti kärttämässä herkkukeksejä. Olivat muuten pirun hyviä, vein töihinkin maistiaisia ja kyllä saivat kehuja. Kannattaa kokeilla! Ihmettelin vaan, miten sainkin kekseistä niin erinäköiset kun Katella, vaan hän oli ilmeisesti tehnyt nää crunchista ja minä rakeista (orjallisesti ohjetta noudattaen;). Luulen että nimikin tulee siitä kun nuo rakeet ei sula taikinaan, vaan jää tuollaisiksi pallukoiksi tuonne keksin sisään. Tosi ihkuja sattumia ovatkin, ja ulkonäkö on kyllä hauska, ainakin minusta! Kiitos Kate mageesta reseptistä! :D

 

200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1.5 tl vanilijasokeria
1 muna
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 ps (150 g) Marianne-rakeita
 
  • Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri, fariinisokeri ja vanilijasokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää muna. (minä tein näin)
    Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin. Lisää seos taikinaan Marianne-rakeiden kanssa. 
    Pyöritä taikinasta palleroisia leivinpaperin päälle uunipellille. Tasoita huiput kylmän veteen kastetun lusikan selällä.
    Paista pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Nosta hieman jäähtyneet pikkuleivät ritilälle kovettumaan.