Tämä omppupiiras on yksi mun lemppareita. Raikas, ei liian ällömakea. Ja valmistus käy kädenkäänteessä. Ohje on ollut perunajauhopaketissa joskus muinoin. :)
Pinnalle kiisseli: (Tee ensin)
4-5 isoa omenaa
1 dl vettä
1 dl sokeria, 1 tl vanilijasokeria, (muutama tippa vanilija-aromia)kanelia vähän
1 rkl pottujauhoja, 0.5 dl vettä
- Kuori ja paloittele omenat pieniksi paloiksi. Lisää ne kattilaan veden kanssa. Lisää sokeri ja mausteet. Kiehauta omenat sokerivedessä puolipehmeiksi. Suurusta pottujauhovesi-seoksella. Anna jäähtyä.
200 g marg.
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl pottujauhoja
1 tl leivinjauhetta
- Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot yhteen ja lisää ne varovasti taikinaan, esim. siivilän läpi.
- Ota taikinasta 1/3 erilleen pursotusta varten. Taputtele isompi osa taikinaa voideltuun piirakkavuokaan jauhotetuin käsin pohjalle ja reunoille. Lisää täyte.
- Pursota taikinasta koristeraidat ja paista torttua 200 asteessa noin puoli tuntia.
Kommentit