Uijui. Tää on hyvä kuivakakku, ja ihan sen takia ettei tää oo järin kuiva vaan mehevä. Maku paranee ajan myötä, on siis parhaimmillaan vasta seuraavana tai sitä seuraavana päivänä leipomisesta. Kestää hyvin myös pakastamisen ja on iisi tehä ennenkaikkea. Ja edes meikäläinen ei saa tätä epäonnistumaan, että sikäli on myös varma kakku. Ohjehan on Pirkasta.

Taikina:

200g marg/voi

2 dl sokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilijasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

0.5 dl päärynämehua (esim. päärynägrandiä)

1 tlk (n.425g) päärynöitä

  • Vatkaa rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
  • Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vähän kerrallaan.
  • Ota taikinasta 1/3 osa erilleen ja lisää siihen mehu ja kaakaojauhe, sekoita hyvin.
  • Leikkaa päärynät pikkupaloiksi ja sekoita ne vaaleaan taikinaan.
  • Levitä puolet vaaleasta taikinasta rasvattuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kaada sitten ruskea taikina ja sen päälle loput vaaleat taikinat.
  • Nostele taikinaa lusikalla vähän että kerrokset hieman sekoittuvat. Tasoita taikinan pinta ja vedä veitsellä keskelle taikinaa vako että kakku kohoaisi tasaisemmin.
  • Paista uunissa 175 asteessa alimmalla ritilätasolla n. 50 min.
  • Jähdytä hyvin ennen kumoamista, säilytä viileässä ja nauti esim.hyvän kaffen kanssa.

594381.jpg

Kuva on ihan onneton.. Päivittelen sitten ajan kanssa näitä kun teen seukku kerran ja saan sen uuden kameran, jesss! Mut kakku on ihana :)