1357879.jpg

Juu ja mulla on myöskin appelsiinibuumi menossa, ananasbuumin lisäksi! Jotenkin vaan kaipailee raikkaampia makuja keväämmällä. Täällä ei kyllä yhtään keväiseltä muuten tunnu, yöpakkaset on melekosia, viime yönäkin 18 astetta, hrrrr. Mutta. Tää tikrukakku-ohjehan on tuttu Pirkkalehtisestä, tai mitä ne nyt jakaa esim. cittareissa. Siinä oli banaanisuklaa-versio vaan- minä päätin tehdä oman variaation. Ihan namnam, vaikkakin appelsiini tässä eniten maiskahtaa, geisha vähempi.

1357876.jpg

Ilman kuorrutteita.

Taikina:

200 g pehmeää voita

2 dl hienoa sokeria

3 munaa

3.5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilijasokeria

Ota taikinasta 1/3 osa erilleen ja lisää siihen:

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Vähintään puoli levyä geishaa murustettuna

1 rkl vahvaa kahvia

Vaaleaan taikinaan:

1 appelsiinin raastettu kuori

2 rkl appelsiinista puristettua mehua

2 rkl appelsiinimarmelaadia

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota pehmyt rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet yhteen, ja lisää ne varovasti taikinaan.
  • Rouhi geisha muruiksi, lisää pienne taikinaan kaakaojauhon ja kahvin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
  • Pese appelsiini huolellisesti. Raasta kuori ja lisää vaaleaan taikinaan mehun ja marmelaadin kanssa.
  • Rasvaa ja jauhota kakkuvuoka. Laita pohjalle ensin vaaleaa taikinaa, sitten tumma taikina ja lopuksi vielä vaaleaa taikinaa. Nostele taikinaa hieman esim. veitsellä, että taikinat himpun verran sekoittuu. Tee vielä veitsen kärjellä paistoviiru ja laita kakku uuniin paistumaan alatasolle noin tunniksi.
  • Kun kakku on jäähtynyt kumoa se, pese vuoka ja laita kakku siihen takaisin. Purista appelsiinista mehua n. 1 dl, mausta sokerilla. Kaada mehu kakulle, ja anna maustua yön yli jääkaapissa.
  • Koristele kakku esim. sulalla geishasuklaalla, koristerakeilla ja marsipaaniappelsiinipaloilla.